У Галереї Львівської національної академії мистецтв відкривають виставку живопису Макара Москалюка

3 червня о 15:00 годині у Галереї ЛНАМ, що за адресою: м . Львів, вул. Кубійовича, 38 (подвір’я лабораторно корпусу ЛНАМ), відбудеться урочисте відкриття виставки Макара Москалюка, студента 5 курсу кафедри монументального живопису ЛНАМ. Експозиція триватиме до 26 червня.

«Макар Москалюк – яскравий представник молодої генерації львівських митців, що активно працює в царині сучасного образотворчого мистецтва. Експозиція виставки складається із живописних полотен, створених протягом 2013-2015 років поза межами навчального процесу і має на меті продемонструвати широкому загалу маловідому сторону творчості художника. Молодому митцю вже вдалося виробити оригінальну живописну манеру, в якій органічно взаємодіють кращі досягнення львівської Школи монументального живопису, постмодерні віяння, а також індивідуальні пошуки та інспірації автора.

Цією виставкою ми відкриваємо нове ім’я у львівському мистецькому середовищі. Експозиція демонструє сучасні тенденції в монументальному та станковому живописі, розкриває творчий потенціал студента, його сформованість та самодостатність як митця, а також свідчить про високий фаховий рівень підготовки, здобутий завдяки навчанню у ЛДКДУМ ім. І.Труша та ЛНАМ. Запрошуємо ознайомитись із творчістю молодого художника у Галереї Львівської національної академії мистецтв», - розповіли організатори.

«Мене захоплює точність і експресивність в роботах, хоч зображаю їх по два різні краї полотна, в таких випадках роблю серію різних за енергією та колоритом робіт, що особливо помітно в триптихах. Відчуваю і сприймаю світ від великої маси до малої деталі, вони між собою є противагою і доповненням одна одної. Цікавить простота, лаконічність, цілісність – вони є і залишаються моїм внутрішнім фундаментом. Мистецтво – це ключ до людини, незалежно від національності і мови. У своїх різних формах проявлення мистецтво – це культура, це духовність, це носій інформації, це багатство людства», – зазначає молодий художник.

Довідка

Макар Москалюк народився у 1991 р. у місті Львові. З 2006 по 2010 - навчався в Львівському державному коледжі декоративно-ужиткового мистецтва ім. І.Труша на відділі художнього розпису, з 2010 - студент Львівської національної академії мистецтв, кафедри монументального живопису. Учасник виставок, конкурсів, пленерів, серед яких виставки до дня ЛДКДУМ ім. І.Труша, 2006 , 2010 р., «Львів очима молоді» 2011, 2012 р., пленер Спілки художників та виставка «В просторі мистецького кварталу», 2011 р., виставка в рамках першого міжнародного конкурсу скрипалів ім. Олега Криси, 2013 р., Львів; міжнародна мистецька виставка Львівський осінній салон «Високий замок 2013», мистецький проект виставка-конкурс «Львів очима молоді», виставка «Модерного мистецтва». М. Тернопіль 2014 р. Серед нагород - перше місце у виставці «Львів очима молоді», 2011 р, премія РОТАРІ КЛУБІВ ЛЬВІВ-ЛЕОПОЛІС і ЛЬВІВ-РАТУША, 2012 р.

Адреса: м. Львів, вул. Кубійовича, 38 (подвір’я лабораторно корпусу ЛНАМ).

Години роботи Галереї: понеділок – п’ятниця, 10:00 – 17:00 год, вхід вільний.

Контакти: [email protected], тел.: (032) 253-35-12.

Afisha_Makar_Moskaliyk

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: