Депутатів закликали підтримати законопроект про збільшення строків для транзитних авто

Сьогодні, 3 червня, під час пленарного засідання ВРУ народний депутат України член депутатської групи УДАРу Ярослав Дубневич звернувся до колег з закликом підтримати законопроект № 1393, відповідно до якого громадяни України отримали б право користуватися автомобілями придбаними у Європі 30 днів без сплати митних платежів, повідомила Дивись Інфо прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

Зокрема, у своєму виступі з трибуни парламенту ініціатор та співавтор законопроекту Ярослав Дубневич наголосив, що жорсткі мита на ввіз нових і вживаних авто з-за кордону істотно піднімають ціни на цю продукцію.

«Законопроект за номером 1393, зареєстрований мною та іншими народними депутатами, передбачав створення умов, за якими громадяни українського прикордоння отримали б право користуватися автомобілями придбаними у Європі 30 днів без сплати митних платежів. На додачу ми б отримали також і істотне зменшення черг на митницях і подолання корупції у відомствах котрі опікуються кордоном. На жаль, профільний комітет з податкової і митної політики відхилив це питання. Дехто з моїх колег потім виправдовувався і обіцяв вирішення цього питання у спосіб збільшення терміну перебування аж до 90 днів», - відзначив обранець.

Народний депутат повідомив, що за його ініціативи розроблений аналогічний за змістом і суттю законопроект, котрий передбачає наділення громадян України правом тимчасового ввезення без справляння митних платежів на ті самі 30 днів.

«Звертаюся публічно до всіх членів профільного комітету з податкової і митної політики з проханням дати цьому питанню хід. Переконаний, що це стане першим кроком до зниження драконівських мит на ввезення вживаних, проте дешевих і найголовніше якісних легкових авто.

Наступним нашим кроком стане встановлення єдиної ставки митного збору у вигляді разового платежу. Проте, до таких глобальних змін митних правил буде довгий шлях. А прості люди, в умовах економічної кризи потребують негайного вирішення питання законного доступу до дешевих і якісних легкових авто.

Переконаний, що цього разу, із законопроектом за номером 2909 «Про внесення змін до статті 380 Митного кодексу України щодо тимчасового ввезення автомобілів» ми маємо порозумітися як в комітеті, так і в сесійному залі», - підкреслив Ярослав Дубневич.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: