На Яворівському полігоні відбудеться передача БТР, відремонтованого у Трускавці

АНОНС

Передача військовим БТРа, відремонтованого волонтерами Трускавця

В четвер, 4 липня, на Яворівському полігоні (с. Старичі) відбудеться офіційна передача бронетранспортера, відремонтованого волонтерами Народного Руху України м. Трускавця.

Під час заходу, учні шкіл Трускавця, які збирали макулатуру для ремонту машини, познайомляться з тим як проводиться підготовка військовослужбовців української армії.

Початок заходу: 11:30.

Контактна особа: Ігор Пілько, тел.: 0676721191

Довідка:

В квітні 2015 в м.Трускавці організувалась ініціативна група з метою допомоги українським військовим. До складу ініціативної групи увійшли депутати Трускавецької міської ради Ігор Пілько Богдан Процишин та Михайло Хомич а також бійці Національної гвардії України Іван Курій та Михайло Лико.

Першим завданням для себе ініціативна група визначила ремонт бронетранспортера для Збройних сил України. В квітні 2015р бронетранспортер був доставлений з яворівського полігону в м Трускавець для проведення ремонтних робіт та відновлення боєздатного стану.

Базою для ремонту став Трускавецький військовий клінічний санаторій (начальник санаторію Вовчанський Василь Іванович), силами його фахівців, зокрема працівниками гаражу санаторію на чолі із завідувачем Склінаром Богданом Володимировичем, зроблено основні ремонтні роботи.

На волонтерських засадах до ремонту долучились місцеві фахівці Андрій Коростенський , Богдан Добромильський, Василь Дмитруш та Степан Іванишин . Коштами допомогли місцеві меценати, зокрема Олег Крук, Роман Крамар, ГО «Майдан Трускавця»( Анатолій Томашівський), Олег Кіселичник, Оксана Мотика а також санаторії «Шахтар», «Молдова», Перлина Прикарпаття» та ін. Станом на 29.05.2015р зібрано 38950грн .

Найбільшу допомогу у фінансуванні робіт надали учні всіх трьох шкіл міста, які назбирали 11.6 тонн макулатури на суму 26700грн. Для найбільш активних учнів 4 червня організовується поїздка на яворівський полігон , де учні познайомляться з тим як проводиться підготовка військовослужбовців української армії. Також відбудеться передача відремонтованого бронетранспортера військовим.

В процесі волонтерської роботи засновники волонтерської ініціативи вирішили назвати її «Волонтерська ініціатива «Рух».

Наступним завданням «Волонтерська ініціатива «Рух» визначила собі придбання позашляховика для Батальону імені генерала Кульчицького, зокрема для цього будуть використані кошти, які залишаться після завершення ремонту та доставки бронетранспортера на яворівський полігон.

Львівська крайова організація Народного Руху України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: