У Львові вже вдруге відбувся семінар «Special Olimpics – Lviv»

1 червня, в Міжнародний день захисту дитини, у Львівському кіноцентрі пройшов IІ семінар «Special Olimpics – Lviv» для батьків, які виховують дітей з вадами розумового розвитку. Основною метою заходу є промоція спорту серед дітей з особливими потребами. Під час семінару батьки мали можливість поспілкуватися з представниками ДЮСШ про методи залучення їхніх дітей до систематичних занять спортом. Поки дорослі були зайняті, команда аніматорів розважала їхніх дітей. Семінар відвідали більше п'ятдесяти сімей, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

«Ми вдячні всім ДЮСШ, що відгукнулися на наше прохання. Той шлях, що ми вибрали, є довгим і тернистим. Оскільки в нашій країні є певні стереотипи, які розділяють звичайних дітей і дітей з особливими потребами, і це проблема. Ми знайшли спільну мову з представниками спортивних шкіл в тому, чому наші діти можуть займатися в них. І на сьогоднішній день ми вже попередньо домовилися за влаштування дітей на настільний теніс в ДЮСШ - 1, велоспорт в СДЮШОР "Локомотив", спортивну гімнастику в ДЮСШ "Будівельник". Також згодилися допомогти у влаштуванні дітей ДЮСШ 6, 7, 9, 10, "Олімпія", "Енергія", "Буревісник", "Верховина», - розповів керівник проекту "Спеціальна Олімпіада - Львів" Андрій Породко.

Захід організований ГО «САМІ» за підтримки управління сім'ї, молоді та спорту ЛМР. Організатори висловлюють подяку Раді слухачів ЛРІДУ НАДУ при Президентові України за волонтерів.

Нагадаємо, що з 16 до 17 травня у Львові відбувся найбільший в Україні фестиваль спорту для людей з обмеженими можливостями II Special Olympics Open Games in Lviv. (II відкриті ігри за програмою Спеціальних Олімпіад для атлетів з вадами розумового розвитку). Змагання проходили на чотирьох локаціях: Виставковий зал "Південний -  Експо", спортивний зал "Олімпік", басейн комплексу "Три стихії" та басейн спортивного комплексу "Спорт Лайф".

В іграх взяли участь 37 делегацій з 16 областей України, Литви (3 делегації), Латвії, Польщі (3 делегації), Румунії та Данії, а це близько 300 осіб. Змагалися діти у п'яти видах спорту: настільний теніс, плавання, футбол, флорбол та об'єднаний баскетбол.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: