Лісогор провів нараду з питання боротьби з борщівником Сосновського

Департамент екології Львівської ОДА ініціював внести борщівник Сосновського до переліку карантинних бур’янів. За інформацією директора департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олексія Балицького, для заходів зі знищення борщівника Сосновського на території Львівської області у 2015 році передбачено 198 тисяч грн. субвенції, по 99 тис. грн. Турківському та Дрогобицькому районним бюджетам, повідомила Дивись Інфо прес-служба ДРДА.

Про раціональне використання цих коштів йшлося на нараді в голови Дрогобицької райдержадміністрації Максима Лісогора. Участь в нараді взяли перший заступник голови РДА Степан Рудницький, керівник управління агропромислового розвитку Зеновій Кебза, директор Дрогобицької держлісгоспу Василь Матяшовський, керівник філії «Дрогобицький райавтодор» Сергій Грибанов, керівник управління водного господарства Георгій Демчук, директор Дрогобицького ДЛГП “Галсільліс” Богдан Захарко, сільські голови. Зеновій Кебза інформував про те, що на території Дрогобицького району борщівник Сосновського розповсюдився на територію близько 122 гектари, в основному в гірській частині, це в Старому Кропивнику, Новому Кропивнику, Довгому Гірському, та низинній – в Бистриці та Лужку Долішньому. Також він розповів про методи та заходи, які проводяться в районі для боротьби з цією отруйною рослиною.

Було заслухано різні пропозиції керівників господарств та голів сільських рад, а саме: долучення до проведення таких заходів представників комерційних структур, які, зокрема, займаються сільським господарством і тваринництвом та орендують великі території землі в районі та не завжди співпрацюють з місцевими органами самоврядування; закупити тракторні косарки та спецодяг і створити спеціалізовану службу по боротьбі з борщівником Сосновського або заключити угоду з фірмою, яка займається цією проблемою, адже заходи для боротьби з борщівником Сосновського – це в основному механічний /скошування/ та хімічний /обробка гербіцидами/ методи та потребує чіткого дотримання вимог техніки безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: