Ми повинні відійти від "гемодіалізної мафії", що окуповує області України, - Синютка (фото, відео)

На ринку Львівської області будуть  представлені різні компанії, що надають послуги з гемодіалізу. Про це заявив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка у четвер, 4 червня,  під час  відкриття відділення амбулаторного хронічного гемодіалізу у місті Новояворівськ на базі районної лікарні №1.

"Ми забезпечимо присутність на території області всіх компаній, і ніхто не буде монополістом, - зазначив Олег Синютка,  спілкуючись із нечисленними учасниками пікету, які зібралися біля новоствореного відділення гемодіалізу. -  Кінцевий результат має бути таким: нехай компанії самі переконують хворих, що їх обладнання і розхідний матерал є найкращим, а пацієнт особисто обирає ту фірму, яка йому найбільше підходить".

Олег Синютка запропонував поставити у відділеннях із хронічного гемодіалізу машини різних фірм.  "Монопольна "гемодіалізна мафія" не буде визначати ціну на послуги з гемодіалізу у Львівській області, що на сьогодні є найнижчою в Україні", - наголосив керівник області.

Зазначимо, що це вже третя філія для надання послуг з гемодіалізу в області – інші дві працюють у Червонограді, де обслуговують 31-го пацієнта, і Дрогобичі – 45 хворих.

Відділення у Новояворівську зможе якісно обслуговувати хворих із нирковою недостатністю із Яворівського та Мостиського районів, яких на сьогодні є 24 особи. Відтепер їм не доведеться їздити до Львова, щоби пройти процедуру у відділенні хронічного гемодіалізу Львівської обласної клінічної лікарні.  До слова, серед учасників пікету більшість людей не є мешканцями Новояворівська.

У відремонтованому відділенні працюють кваліфіковані фахівці, які попередньо пройшли відповідні навчання, а також встановлено сучасне обладнання для гемодіалізу німецької фірми B.Braun Avitum.

До слова, мешканці Яворівського району неодноразово зверталися з проханням про якнайшвидше відкриття відділення хронічного гемодіалізу у їхньому районі, яке їм обіцяли упродовж двох останніх років.

Довідка

Загалом на обліку у відділенні хронічного гемодіалізу Львівської обласної клінічної лікарні перебуває 231 пацієнт, який отримує програмний гемодіаліз, 47 – перитонеальний діаліз та 102 – із трансплантованою ниркою.

11391216_826276144107672_4388801583652305459_n DSC_0632 DSC_0635(1) DSC_0639

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: