5 червня – Всесвітній день навколишнього середовища

5 червня у світі відзначають День навколишнього середовища, щоби привернути увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслити гостру необхідність змінити ставлення людини до природних ресурсів.

"Ми повинні усвідомити, що зберегти природу у стані, придатному для життя людини, можна тільки спільними зусиллями. Тому за нагоди зробімо хоча б один крок до покращення стану природного довкілля! Кожен для себе повинен обрати його сам – дехто відмовиться у цей день від поїздки транспортом, хтось посадить дерево, а інший нарешті прибере сміття у своєму дворі. Лише разом ми зробимо навколишнє природне середовище кращим. Пам’ятаймо, що забруднюючи довкілля, ми шкодимо, насамперед, самим собі та своїм нащадкам. Саме від нас залежить наше майбутнє!" - йдеться у повідомленні департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації.

Довідка

Обрання цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день відкрилася Конференція Організації об'єднаних націй із проблем навколишнього природного середовища (Стокгольм, 1972 рік), за результатами якої створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП). У 2000 році в цей день розпочато програму ООН "Тисячоліття довкілля – приступити до дій". Програма є ще одним нагадуванням людству про його роль в охороні довкілля.

Всесвітній день довкілля вважають однією із найважливіших дат в екологічному календарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: