Громадські активісти погрожуть принести шини під ДФС у Львівській області (відео)

Сьогодні, 8 червня, відбулась прес-конференція громадських активістів Львова, на якій вони озвучили заходи проти призначень поза конкурсом нового керівника ДФС у Львівській області, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

Громадські активісти зазначають, що Львівщина уже протягом року залишається без керівника головної фіскальної служби області: не має особи, яка є відповідальною за те, яким чином будується та впроваджується у життя фіскальна доктрина на території Львівської області.

За словами депутата Юрія Мартинюка, керівництво Фіскальної служби відверто зневажає думку громади, нівелює тривалий суспільний запит на подолання корупційної складової у цьому чи не найбільш заплямованому відомстві.

«Що ми отримали за цей рік? Формальне виконання поставлених планів, чергову кулуарщину та торгівлю відповідними керівними посадами, продовження ігнорування прозорості та законності роботи бізнесом з боку ДФС», - сказав Юрій Мартинюк.

Відтак, громадські організації Львова вимагають:

- призначити керівника ДФС Львівської області у термін до 18.00 год. 11 червня 2015 року

-  призначити керівника ДФС Львівської області здійснити з числа переможців конкурсу, що були оголошені радою з кадрових питань ДФС України 4 березня 2015 року, а саме або Маркіяна Мальського або Михайла Коропецького.

У випадку, якщо жоден із кандидатів, на думку голови ДФС, не підходить на вказану посаду, надати аргументовані публічні пояснення щодо причин такого рішення, із посиланням на чинне законодавство в частині неможливості і призначення вказаних осіб на посаду.

Одночасно з цим активісти вимагають оголосити новий конкурс з попередньою заміною усіх без виключення членів Ради з кадрових питань ДФС України як таких, що не володіють достатньою компетенцією для обрання найбільш кваліфікованих претендентів з числа усіх кандидатів, що беруть участь в конкурсі. Також вимагають провести повторний конкурс на заміщення вакантної посади керівника ДФС у Львівській області на території міста Львова з обов’язковим залученням до вказаного процесу представників ЛОДА та громадських активістів регіону.

У разі подальшого ігнорування вимог з боку керівництва ДФС у Львівській області, ГО Львова вважатимуть відповідну позицію очільника ДФС України Романа Насірова такою, що має в своїм підґрунті корупційну складову, свідомо спрямовану на загостренню ситуації та доведення роботи головної фіскальної установи Львівщини до повного колапсу.

Юрій Мартинюк додав, у разі подальшого ігнорування з 12 червня 2015 року заблокують приміщення фіскальної служби Львівської області. Робитимуть це з метою привернення до цієї проблеми уваги вищого керівництва держави та вирішення вказаної ситуації у спосіб, що відповідає задекларованим на майдані принципам справедливості, публічності, законності та утвердження демократії цінностей в усіх сферах життєдіяльності нашої держави.

Деталі дивіться у відео Дивись Інфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: