У Садового оцифровують та викладають у відкритий доступ ухвали попередніх скликань

В управлінні «Секретаріат ради» працюють над розміщенням на офіційному порталі ухвал перших скликань Львівської міської ради

Зі слів Юрія Лагути, начальника експертно-аналітичного відділу управління «Секретаріат ради», практично завершене оцифрування ухвал міськради ІІІ і ІV скликань (1998-2006 роки) та триває робота над опрацюванням документів ІІ скликання (1994-1998 роки).

«Наша мета - надати можливість кожному громадянину ознайомитись з електронними текстами ухвал Львівської міської ради, переданих на архівне зберігання. Адже ухвали пленарних засідань в електронному вигляді почали оприлюднювати лише з початку двохтисячних років. Це дуже копітка та відповідальна робота, яка включає в себе сканування, розпізнавання текстів, редагування та встановлення зв’язків між документами. Позаяк в деякі ухвали згодом вносились зміни, тож треба уважно простежити, так би мовити, історію питання.Таким чином, ознайомившись з ухвалою, містяни зможуть одразу побачити через гіперпосилання всі зміни, які були внесені в цей документ», - зазначив Юрій Лагута.

Додамо, що за останні роки управлінням «Секретаріат ради» переведено в електронний вигляд та розміщено на офіційному порталі Львівської міської ради понад 5 тисяч ухвал, прийнятих у період 1998-2006 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: