Колодій висловив співчуття з приводу смерті учасника українського визвольного руху Іво Полуляха

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій висловлює співчуття рідним і близьким великого патріота, доктора економіки та професора Українського Вільного Університету Іво Полуляха з приводу його смерті, інформує прес-служба облради.

«Від імені депутатського корпусу Львівської обласної ради та особисто від себе висловлюю щирий жаль через цю велику втрату, - йдеться у співчутті. – Україна втратила великого патріота, котрий усе своє життя присвятив боротьбі за свободу Батьківщини та її процвітання.

На долю Іво Полуляха випало чимало випробувань, зокрема, арешти та еміграція. Однак, коли збулася мрія його покоління – Україна стала незалежною - він продовжив активно займатися громадською і політичною діяльністю.

Щиро сумую з приводу цієї великої втрати. Співчуваю рідним, близьким та усім, хто знав та мав можливість спілкуватися чи працювати з Іво Полуляхом.

Вічна пам’ять покійному».

Довідково:

Іво Полулях – легенда українського національно-визвольного руху, активний член Організації українських націоналістів, один із засновників Антибільшовицького блоку народів (АБН), доктор економічних наук та професор Українського Вільного Університету.

У студентські роки вивчав у Львові архітектуру. Його двічі заарештовували.  Під час бунту арештантів, подолавши опір охорони тюрми, частина засуджених, серед яких був й Іво, звільнилась. Згодом Іво змушений був емігрувати до Німеччини. З 16 років – член ОУН, працював у військовому центрі при Української Головної Визвольної Ради (УГВР), був головним редактором журналу «До зброї», першим референтом зовнішньополітичних справ за Ярослава Стецькового. Особисто знав Степана Бандеру.

Був співзасновником Антибільшовицького Блоку Народів (АБН) і його першим референтом зовнішніх зв'язків. Закінчивши студії магістерськими і докторськими іспитами, працював на посаді професора фінансової науки й економічної політики Українського Вільного Університету та різних німецьких інститутів.

Після проголошення незалежності України читав лекції в багатьох Українських університетах, сприяє налагодженню українсько-німецьких відносин у галузях науки, політики, економіки та культури.

Будучи репрезентантом німецько-українських наукових організацій, сприяв формуванню позитивного іміджу України за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: