Черговий львівський безпілотник передадуть військовим на фронт (відео)

Сьогодні, 10 червня, волонтерська група «Аеророзвідка Львів» передала новий літак-безпілотник заступникові командира мінометної батареї 24-ї окремої механізованої бригади Тарасові Гривулу, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Це вже п’ятий безпілотник, до виготовлення якого долучилися працівники компанії SoftServe. Попередні чотири активно використовують на фронті для розвідки і коригування вогню.

За словами Тараса Гривули, безпілотники, які удосконаленні працівниками компанії SoftServe, є кращими, адже в них надійніша і досконаліша система польоту.

«Безпілотник для військових - це впевненість, що протягом 15 хвилин все буде спокійно, для артилерії ж це - корегування цілей і більш активний вогонь по ворогу. Новий безпілотник розрахований на далеку розвідку, а з наступного тижня розпочнемо ним працювати, після чого відправимо в АТО», - сказав Тарас Гривула.

Також Тарас Гривула додав, що навчання керувати безпілотником тривало більше місяця. У зв’язку з тим, що в армії нема спеціальних підрозділів, тож спочатку потрібно було навчитися на симуляторі.

Зазначимо, що виготовлення безпілотників здійснюється спільно з іншими волонтерами на базі гуртка авіамоделювання, що діє у Центрі творчості та юнацтва Галичини (Погулянка). Волонтерська група «Аеророзвідка Львів» запрошує всіх охочих долучитись і прийти на Погулянку допомогти виготовлювати безпілотники, а саме вівторок-четвер о 18:30 год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: