У Львові розпочався тренінг для журналістів, що планують працювати в зоні АТО

Триденний тренінг для журналістів зі Західної України розпочався на базі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Основною метою тренінгу є ознайомлення журналістів, що планують працювати в зоні АТО з основними принципами роботи у зоні бойових дій, інформує прес-служба ЛОДА.

Проект Press Watcher організував Інститут масової інформації на Львівщині за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

Під час теоретичних та практичних занять, журналістів навчать правильно спланувати поїздку у зону АТО, підібрати спорядження,  убезпечити себе від мін, пасток, розтяжок. Також учасників ознайомлять з особливостями поведінки під час обстрілів,  алгоритмами дій при евакуації поранених, а також евакуації при переслідуванні.

На відкриття тренінгу завітав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Він зазначив, що подібні навчання є необхідними для  кожного, хто планує перебувати у зоні бойових дій. Особливо це стосується журналістів, адже їхня робота дуже небезпечна і вкрай важлива.

"Дорогого коштує знання і вміння допомогти іншому, - сказав керівник Львівської ОДА. - Це війна механізмів і технологій, інформаційних у тому числі. Ми повинні бути готовими до неї. Дякую, що ви такі є і зробили свій вибір. А з іншого боку – бережіть себе", - додав Олег Синютка.

Перший день навчань досвідчені тренери повністю присвятили домедичній допомозі. Журналисти освоїли прийоми серцево-легеневої реанімації,  основи надання допомоги при втраті свідомості, зупинки кровотечі при проникаючих пораненнях, накладання фіксуючих пов’язок при переламах тощо.

Попереду практичні заняття на полігоні. Відпрацювання нападів, затримування, евакуації, поранень.

Тренінг для журналістів та фрілансерів, що планують працювати в зоні АТО, триватиме до 11 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: