На Львівщині відзначили "Свято Олімпійського прапора"

У п'ятницю, 12 червня, за участі представників влади, юних спортсменів, ветеранів спорту та уславлених олімпійців Львівщини відбулося "Свято Олімпійського прапора", повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛОДА.

У межах заходу у сквері перед Львівською обласною державною адміністрацією урочисто підняли Державний прапор України та прапор Національного Олімпійського комітету України з нагоди відкриття І Європейських Олімпійських ігор у місті Баку (Азербайджан).

Привітав учасників заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний, який побажав українським спортсменам, а особливо тим, які представлятимуть Львівщину, найвищих нагород та спортивних здобутків: "Я маю надію, що на Європейських Олімпійських іграх у Баку якнайчастіше підніматиметься прапор і звучатиме гімн України".

Під час урочистостей відзначили найкращу спортсменку Львівщини за підсумками квітня – чемпіонку світу з шахів серед жінок Марію Музичук, та її тренерів, а також вручили посвідчення "Майстер спорту України" і нагородили лауреатів обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-огляду з історії олімпійського руху.

Окрім того, перед присутніми виступили представники Театру спорту Львівського державного університету фізичної культури.

Довідка

Перші в історії світового спорту комплексні спортивні змагання для спортсменів європейських країн відбудуться упродовж 12-28 червня 2015 року у місті Баку (Азербайджан). У перших Європейських іграх змагатиметься понад 6 тисяч спортсменів із 50 країн Старого Світу, які розіграють 253 комплекти нагород у 20 видах спорту (16 олімпійських та 4 неолімпійських). Українці змагатимуться в 19 з 20 представлених видів спорту.

Серед 243 членів збірної команди України за нагороди престижних комплексних змагань боротимуться й 33 спортсмени Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: