У вівторок розпочинається форум «Донкульт»

У вівторок, 16 червня, у Львові розпочнеться лекційно-дискусійна програма «Донкульт», яку готує Центр міської історії. Участь у програмі візьмуть науковці та дослідники з Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Польщі, Австрії, Канади та України. Організатори запрошують відвідати заходи «Донкульту» і львів'ян, для яких Донбас досі є маловідомим, і нових мешканців міста, які приїхали сюди внаслідок військового конфлікту. Усі події відкриті для широкої громадськості. Вхід — вільний!

Програма відкриється 16 червня 2015 року о 16:00 год у великій сесійній залі Львівської міської ради виступом американського професора Гіроакі Куромії «Еніґма Донбасу: як зрозуміти його минуле й сучасне?».

Лекційно-дискусійна програма об’єднує декілька форматів та тем. Публічні лекції розглядають Донбас у XIX-XX століттях з перспективи робітничої, міської історії та перетворень прикордоння. Дискусії та розмови залучають експертів з різних сфер та країн для обговорення актуальних питань та сучасних викликів переосмислення того, чим є цей регіон, його минуле, спадщина і сучасна ситуація.

У програмі «Донкульт» організатори намагаються показати різний та маловідомий Донбас, підняти складні питання і особливо — підважити однобоку риторику про Донбас. Адже ми звикли чути і говорити про цей регіон виключно в «романтичних» або навпаки «звинувачувальних» тонах. Програма «Донкульт» - це пошук способів критичного осмислення і порозуміння, діалогу, це можливість показати багатоманітність сучасної України.

Серед лекторів та експертів програми: Гіроакі Куромія (США), Деніел Валковіц (США), Сергій Єкельчик (Канада), Олена Стяжкіна (Україна), Тетяна Журженко (Австрія). Загалом у програмі візьмуть участь більше двадцяти дослідників та експертів із певних напрямків і дисциплін.

Окрім лекційно-дискусійної програми готується вулична виставка про корпоративні міста Донбасу, обговорення театральної вистави «Зерносховище», показ документальних хронік про промислові регіони України.

Детально зі змістом і розкладом лекцій та дискусій у межах «Донкульту» читайте тут: http://www.lvivcenter.org/download.php?downloadid=499

Усі заходи програми відбуваються в конференц-залі Центру міської історії за адресою: Львів, вул. Богомольця 6 (окрім двох подій, місця проведення яких зазначено в програмі).

Організатори: Центр міської історії (Львів), Канадський інститут українських студій, Благодійний Фонд «Мистецькі надра» (Київ). За підтримки: Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, Польський інститут в Києві. Лекційно-дискусійна програма є частиною культурного форуму «Донкульт», організованого Благодійним фондом «Мистецькі надра» за підтримки Львівської міської ради та Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: