До вшанування річниці смерті професора Ігоря Герича присвячений спеціальний випуск журналу «Ї»

Громадська організація Журнал «Ї» і Львівський клуб сьогодні, 15 червня, у книгарні «Є» (проспект Свободи, 7) презентують спеціальний випуск Журналу «Ї», що присвячений вшануванню річниці смерті професора Ігоря Герича: «Ігор Герич: діонісійське». Початок о 18.00 год., повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР

Тираж видання 1000. Спеціальний випуск складає 304 сторінки.

«Минув рік, як відійшов у вічність Ігор Герич. А, отже, прийшов час зі скрухою, та разом з тим вже з визрілими почуттями, віддати йому шану. Шану товаришу, лікарю, професору, вчителю, воїну.

Ми розуміємо, що наше спеціальне видання є насправді пам’ятником, тому вибрали такий його образ, який, як на нас, відповідає гідності воїна, вчителя, професора, товариша. Тому ми звернулися до образу основи, колони, високої класики. Колони, на жаль, передчасно обламаної…

В академічному світі є кілька традицій увічнення пам’яті. Видаються книги спогадів. Видаються тексти того, кого хочуть увічнити. Видаються збірки наукових творів, які присвячують тому, кого хочуть увічнити. І видаються наукові збірники, які не лише присвячуються увічнюваному, але й спонукають тих, хто візьме їх до рук, задуматись, подумати разом з тим, хто вже відійшов. Відійшов, однак, у тому спільному акті думання неначе повертається.

Автори цього видання вирішили поєднати всі чотири традиції.

А тому не лише хочуть поділитися своїми спогадами про товариша, а й присвятити йому свої скромні тексти, які вважають суголосними тому високому завданню, яке вони перед собою поставили.

Разом з тим, вони хочуть ледь відкрити і особистість, і душу товариша через кілька його текстів та інтерв’ю увічнюваного, які ввійшли у це видання.

Два високі мотиви – ім’я батька Дионізія, з яким у Ігоря були надзвичайно особливі стосунки, та зелень карпатських лісів – подарували нам тему наукового збірника, який супроводжуватиме суворий мотив цього інтелектуального увічнення професора Ігоря Герича. Ім’я батька гірськими стежками вивело нас до образу бога гаїв, гірських річок та винограду Діоніса. Нам здалося, що ми правильно відчитали цей знак. А тому ми пішли за ним. І він відкрив нам дещо інше», - з передмови до особливого видання Журналу «Ї».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: