Курсанти зі Львова передали рушник у Маріуполь (фото)

Від імені курсантів та студентів Львівського державного університету внутрішніх справ 13 червня ректор вишу генерал-майор міліції Валерій Середа передав 23-метровий вишитий рушник міському голові м. Маріуполя Юрію Хотлубею, як символ дружби та єдності, підтримки, добра, надії, добробуту й процвітання.

Вишитий рушник – це одвічний символ України, що є предметом гордості нашого народу. Він ніби став традиційним супутником життя українців, бо супроводжував їх всюди. Ними оздоблювали світлиці у хатах, дівчата подавали його на сватанні, у рушники загортали діток при народженні, новобранцям та воїнам на знак щасливої дороги та швидкого повернення додому, також дарували рушник. Для українців такий жест є хорошою традицією, який висловлює найсвітліші побажання на майбутнє.

У п’ятницю, 12 червня, під час ранкового розводу курсанти та студенти урочисто вручили 23-метровий рушник ректорові ЛьвДУВС. Опісля, разом з кількома офіцерами навчального закладу Валерій Середа вирушив до Маріуполя. Сама ж дата передачі символічного дарунку обрана невипадково. Адже, 13 червня виповнюється рік від дня звільнення міста від незаконних озброєних формувань. Президент України Петро Порошенко назвав звільнення Маріуполя однією з найблискучіших сторінок за історію АТО, зазначивши, що вагома заслуга в успішному завершенні операції належить місцевим жителям.

«Це була перша перемога на нашій землі проти агресора, і ця перемога далася нелегкою ціною. Водночас, ми показали окупантам, що у них не буде швидкого парадного маршу по українській землі. Маріупольці під час операції продемонстрували, що їхній вибір – Україна. Вони, як і решта громадян, відстояли своє право на європейський напрямок розвитку, – зазначив Валерій Середа. – Цей вишиваний рушник символізує нашу непохитність у боротьбі за незалежну країну. Впевнений, що Україна буде вільною сильною світовою державою. Слава Україні!»

IMG_1509 IMG_5834 IMG_5843 IMG_5849 IMG_5879

Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: