На Львівщині відзначили 124-у річницю Євгена Коновальця

 14 червня на території подвір'я історико-меморіального музею полковника Євгена Коновальця в с.Зашків відбулося святкове Віче з нагоди 124-ої річниці від дня народження Євгена Коновальця. Про це повідомляє Галина Фесюк - в.о.керівника відділу культури і туризму Жовківської РДА

Під читання авторського вірша Галини Фесюк "Давно, Євгене, вже тебе не стало" учасники Віче поклали квіти до пам'ятника Євгену Коновальцю.
Після Гімну України голова Львівської обласної ради Петро Колодій відкрив святкове Віче зі словами надії, що українці ніколи не забудуть Євгена Коновальця, як патріота своєї держави, великого сподвижника патріотичного руху в Україні.

Перед присутніми також виступив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Андрій Корнат, голова Жовківської районної державної адміністрації Надія Щур. депутат Верховної ради України Володимир Парасюк, голова сільської ради с.Зашків Оксана Чекайло.

Від громадських організацій слово мали заступник голови Національної Спілки письменників України Володимир Шовкошитний, провідник Львівської організації ОУН Олег Гринюк.

Як підсумок, у програмі виступили художні колективи із патріотичними піснями та творами, що піднімають дух кожного свідомого українця, а саме: Народний хор "Відродження" Народного дому м.Дубляни,чоловічий вокальний квартет та солістка Наталя полоцька Жовківського РНД.

"Погано, що цього не розуміють жителі самого села , адже на заходи , що відбуваються біля пам'ятника Євгену Коновальцю приходять дуже скупо. Програму підготовлено відділом культури і туризму ЖРДА", - йдеться у повідомленні

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: