Синютка обіцяє, але не виконує, - анонс пікет під Львівською ОДА

«Керівництво області обіцяє, але не виконує обіцяного!»

Акція протесту біля ЛОДА

До уваги представників ЗМІ!

Просимо Вас висвітлити інформацію щодо акції протесту працівників Львівського обласного клінічного перинатального центру (ЛОКПЦ) в зв’язку з тим, що протягом двох тижнів після проведення акції протесту 2.06.2015р., керівництва області не вжило жодних заходів щодо поновлення реконструкції центру, повернення працівників установи на власні робочі місця та початку освоєння 45 млн.грн, виділених на реконструкцію Перинатального центру!!!

У жовтні 2013 року Львівський перинатальний центр регіонального значення повністю був закритий на реконструкцію, однак роботи не були проведені в зв’язку з відсутністю коштів.

500 медиків, а також їхні родини до сьогодні залишаються без засобів існування. Вагітні жінки з патологіями, а також ризиком передчасних чи складних пологів з усієї Західної України залишились без шансів на оперативну медичну допомогу для себе і своїх малят. Пологові відділення інших медичних установ працюють з перенавантаженням.

В березні Львівська область отримала субвенцію з державного бюджету у розмірі 45 млн.грн., призначену на реконструкцію перинатального центру. Ще в квітні депутати обласної ради обіцяли отримати кінцеву експертизу щодо стану Львівського обласного перинатального центру і оголосити тендер з визначення нового підрядника, бо з попереднім угоду буде розірвана, а у травні цього року відновити будівельні роботи. Жодна з обіцянок не виконана!

АКЦІЯ ПРОТЕСТУ відбудеться 16 червня о 10.00 під стінами Львівської облдержадміністрації.

Довідка.

Львівський обласний клінічний  перинатальний центр (вул. Дж. Вашингтона, 6) був заснований у 1986 році як пологовий будинок №2. У 1990 – реорганізований в перший в Україні перинатальний центр. У 2011 таких в Україні було лише чотири.

У 2012 році Львівщину включили у національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства». Відповідно до нього, на базі існуючого обласного державного перинатального центру  мали створити новітній заклад III рівня перинатальної допомоги. У рамках проекту планували збільшити кількість місць для важкохворих і недоношених діток, відкрити нове відділення реанімації новонароджених та підвищити кваліфікацію медичного персоналу. Центр мав стати регіональним, обслуговувати пацієнтів західних областей, в перші хвилини життя маленьких пацієнтів надавати допомогу, яку досі не  в змозі надати жодний районний пологовий будинок і навіть пологові будинки  Львова (вони, до речі, не обслуговують мешканців області).

На реалізацію проекту держава мала виділити майже 100 мільйонів гривень (75% потрібної суми), решта (25%) – обласна рада і спонсори. Забезпечення медичним обладнанням взяв на себе Благодійний фонд Віктора Пінчука. Майже рік центр не отримував державні гроші, відтак роботу з реконструкції швидкими темпами почали в жовтні 2013. Медичний заклад повністю закрили, на час ремонту працівники залишились без роботи (в очікуванні кращих перспектив), їх перевели на 2/3 зарплати через простій.  Відкриття оновленого центру планували за рік. Втім, реконструкцію припинили з початку 2014 року, пояснили відсутністю коштів, які мали б виділятися. Обладнання, яке закупили, теж не можуть доставити у Львів через відсутність фінансів.

У березні 2015р. львівська область отримала фінансування у розмірі 45 млн. на реконструкція перинатального центру, але роботи по відновленню роботи центру все одно не проводяться.

Питання щодо терміну завершення робіт з ремонту та реконструкції перинатального центру, а також подальшої долі медиків, які стали заручниками ситуації – залишається відкритим. Це змушує колектив Львівського перинатального центру самотужки захищати свої права, а також права мешканців області, які не мають змоги отримувати якісну, а головне – своєчасну медичну допомогу.

Працівники ЛОКПЦ,

член громадської організації "Відродження Львівського перинатального центру",

Олесь Гайдук

Тел. 0667023520

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: