Мінрегіон проведе у Львові семінар щодо децентралізації

Тривають кампанії з інформування та надання консультативної підтримки щодо перебігу реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіальної організації влади, інформує прес-служба Мінрегіонбуду.

Семінари на тему «Подолання стереотипів стосовно децентралізації на основі кращих міжнародних практик та українських законодавчих ініціатив» організовано Українським інститутом міжнародної політики у взаємодії з Мінрегіоном України за підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина в Україні та національного фонду на підтримку Демократії.

Учасниками заходу є представники місцевої виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськість та ЗМІ.

В ході семінарів обговорюються питання фінансової основи здійснення місцевого самоврядування в рамках децентралізації фінансів, принципи об’єднання територіальних громад, добровільність цього процесу та доля громад, котрі утримаються від процесу об’єднання, зміна повноважень органів місцевого самоврядування в процесі реформи, адміністрування медичної та освітньої сфери на місцевому рівні тощо.

17 червня черговий, 13-й, регіональний інформаційний семінар відбувся у Кривому Розі, до цього заходи проходили у Дніпропетровську, Запоріжжі, Одесі, Миколаєві, Херсоні, Харкові, Полтаві, Чернігові, Кіровограді та Сумах.

Протягом червня-липня заплановано проведення семінарів в інших регіонах України:

19 червня - Черкаси

24 червня – Тернопіль

25 червня – Чернівці

26 червня – Івано-Франківськ

3 липня - Мелітополь

6 липня - Рівне

7 липня – Луцьк

8 липня – Львів

9 липня – Ужгород

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: