Синютка доручив вирішити низку питань у Стрийському районі

У середу, 17 червня, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка відвідав Стрийський район, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Керівник області ознайомився з роботою ТДВ "Стрий Авто", що має багаторічний досвід з капітального ремонту та виготовлення автобусів. Виробництво розміщене у двох корпусах загальною площею 15 тис. м. кв. Виготовлення автобусів та складових частин до них забезпечують спеціалізовані технологічні підрозділи. Підприємство сьогодні випускає міжміські, приміські, міські та шкільні автобуси на базі шасі Mercedes-Benz 814 D, 815 D, Atego і Man.

Опісля Олег Синютка відвідав Стрийський коледж Львівського Національного аграрного університету. Директор коледжу Василь Дмитришин розповів про історію навчального закладу, що у вересні цього року відзначатиме 70-річчя. Керівник області оглянув експозиції та матеріально-технічну базу Стрийського  коледжу, де навчаються приблизно 1 400 студентів. Навчальний заклад упроваджує сучасні системи навчання. Зокрема, обладнує аудиторії мультимедійними установками та інтерактивними дошками.

Наприкінці робочої поїздки у народному домі села Угерсько відбулася зустріч-нарада із громадськістю району та виступ голови Стрийської районної державної адміністрації Любомира Стадника.

Люди цікавилися територіальною реформою та децентралізацією. Олег Синютка у відповідь навів приклад подібної реформи у Польщі. "Не потрібно боятися. Є чудовий приклад Польщі. У цій країні також не хотіли об’єднуватися і не все там одразу вдалося. Та наші сусіди зважили всі за те проти і тепер вийшли на високий рівень, що підтвердив правильність реформи", - сказав голова Львівської ОДА.

Присутні у залі також повідомили про розмиту дорогу у селі Дідушичі та відсутність автобусної зупинки в селі Угерське. Олег Синютка доручив до кінця місяця ці питання вирішити.

Довідка

У промисловому комплексі Стрийського району пріоритетними галузями є машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування (питома вага в обсягах реалізованої промислової продукції складає понад 70%), виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів  (понад 15%).

За січень-квітень 2015 року реалізовано промислової продукції на 460,7 млн. грн. У розрахунку на одну особу – 7 430,4 грн. (по області – 6 031,4 грн.).

Питома вага району в загальному обсязі виробництва сільськогосподарської продукції області впродовж останніх років зростає та складає 5,96%. У районі функціонує 11 сільськогосподарських підприємств, 17,2 тис. господарств населення, зареєстровано 58 фермерських господарств.

Прямі іноземні інвестиції. Із початку інвестування в економіку району надійшло 63,6 млн. дол. США  прямих іноземних інвестицій. У розрахунку на одного мешканця з наростаючим підсумком з початку інвестування  їх надійшло 1 022,9 дол. США (по області – 493,5 дол.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: