У липні стане відомо, чи на Львівщині буде будівництво платного автобану, - Пивоварський

Принаймні дві українські потужні компанії готуються взяти участь у конкурсі на будівництво концесійної дороги «Львів – Краковець»

Про це на брифінгу у Львівській ОДА повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, повідомляє кореспондент Дивись Інфо

Пивоварський розповів, що на Львівщині буде реалізовано низку пілотних проектів, серед яких будівництво платного автобану.

«Я знаю, що кілька потужних іноземних компаній готуються до конкурсу. Я знаю, що принаймні дві українські компанії готуються до конкурсу», - сказав Пивоварський.

Міністр також повідомив, що «декілька компаній звернулись до Європейського інвестиційного банку щодо фінансування будівництва пілотного проекту. Також проводяться відповідні переговори із ЄБРР.

«У липні будемо знати, чи взлетить цей проект. Це буде новинка. Я думаю, що взлетить», - сказав Пивоварський.

Нагадаємо, у вівторок, 26 травня, стартував перший у дорожній галузі концесійний конкурс на будівництво, подальшу експлуатацію та утримання нової автомобільної дороги Львів-Краковець. Термін дії концесії становитиме 49 років. Загальна протяжність автодороги – 84,4 кілометра

Оголошення відповідного змісту опубліковано у провідних держаних друкованих виданнях України, а також на офіційних веб-сайтах центральних органів державної влади, що долучені до його реалізації.

“Починаючи від сьогодні й до 11 години 24 липня 2015 року всі зацікавлені компанії, котрі є резидентами або нерезидентами України, потенційно відповідають вимогам до учасників концесійного конкурсу, а також бажають виступити інвестором пілотного проекту, повинні направити на розгляд конкурсної комісії заявку на участь, складену за отриманою в Укравтодорі інструкцією”, – прокоментувала початок відбору начальник відділу міжнародного співробітництва та інвестицій Державного агентства автомобільних доріг України Терезія Бабич.

За її словами, повідомлення претендентів про допущення чи недопущення до участі, а також запрошення їх до подачі конкурсних пропозицій за графіком проведення конкурсу відбудеться вже на початку вересня.

На вимогу норм українського законодавства концесійний конкурс триватиме близько 8 місяців, а отже визначення та оприлюднення переможця відбудеться не раніше січня 2016 року, після чого буде розпочато процес узгодження концесійного договору, його підписання, а також фінансове закриття, тобто залучення концесіонером коштів у необхідному обсязі у встановлений строк.

“За результатами оцінки ступеню зацікавленості потенційних інвесторів, проведеної Укравтодором напередодні конкурсу, бажання взяти участь у будівництві першої концесійної дороги в Україні висловили 8 провідних компаній. Більша їх частина – з Європи та дальнього зарубіжжя, проте мали місце листи і від вітчизняних підприємств”, – деталізувала Терезія Бабич підсумки передконкурсної інформаційної кампанії.

Для того, щоби забезпечити якнайкращу поінформованість потенційних учасників концесійного конкурсу у всьому світі Державне агентство автомобільних доріг України за підтримки Міністерства закордонних справ України звернулося за допомогою до представництв України в кожній країні на 5 континентах. За сприянням українських посольств інформація про пілотний концесійний проект, що незабаром візьме старт в Україні, була розміщена в провідних засобах масової інформації кожної з країн.

“Оскільки листи про виявлення зацікавленості не передбачали ані для Укравтодору, ані для компаній жодних зобов’язань, результати оголошеного конкурсу є непрогнозованими. Ми прагнемо зробити відбір максимально прозорим, а тому переможцем вийде той, хто найбільше відповідатиме встановленим критеріям”, – додала начальник відділу.

Довідка

Нова концесійна дорога пролягатиме у напрямку Львів-Краковець і сполучатиме Міжнародний автомобільний пункт пропуску “Корчова-Краковець” зі Львовом, що розташовані на міжнародному коридорі TEМ-T III (Дрезден – Вроцлав – Львів – Київ). Траса оминатиме населені пунктів Наконечне, Наконечне 2, Яворів, Івано-Франкове та Львів (північний об’їзд) і будуватиметься відповідно до технічної категорії 1а (4 смуги руху).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: