Бардак у Львівській міськраді: за що голосують?

Сьогодні, 19 червня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати проголосували за внесення змін до переліку об'єктів, видатки на які у 2015 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку Львова. Це питання викликало бурхливі дебати в частині виділення коштів на ремонт проспекту Червоної Калини та закупівлі автобусів для АТП-1.

Депутати були проти того, щоб без обговорення і без погодження профільною комісією виділити кошти на закупівлю автобусів. Вони заявили, що не голосуватимуть за це питання без належного обговорення в комісіях, пише Галінфо.

Крім того, була пропозиція виділити 17,720 млн грн на ремон проспекту Червоної Калини на Сихові. Депутати теж зауважили, що цю пропозицію не обговорювали і не погоджували в комісіях.

Андрій Карбовник наголосив, що проспект Червоної Калини дійсно потребує ремонту."Це головна вулиця на Сихові, і вона скор буде непроїзна. Вона потребує ремонту, бо вона розвалюється", - сказав він.

Депутати заявили, що готові підтримати цю пропозицію, якщо їм чітко скажуть, на що підуть ці гроші.

Директор департаменту економічно політики Львівської міської ради Ірина Кулинич сказала, що ці кошти дадуть можливість оголосити тендер на ремонт дороги.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що оскільки на Сихові буде трамвай, то і дорогу варто ремонтувати. "Ми вже скрізь робили ремонти доріг і тільки Сихів у нас недолюблений", - сказав Садовий.

Відповідно, він запропонував поставити питання на голосування в цілому, без голосування по кожній пропозиції. Депутати заявили, що питання купівлі автобусів для АТП-1 варто вилучити і доопрацювати, а за решту вони готові голосувати. Вітак,  не з'ясувавши, за що, депутати розпочали процедуру голосування. "За" проголосувало 55 депутатів.

Коли почали розглядати наступне питанн депутат Мирон Кузишин поцікавився, за виділення яких саме коштів і на які об'єкти вони проголосували. "А ви прокурор?", - запитав Садовий. Депутат продовжував наполягати. Садовий почав сміятися і відповів, що сам не знає. "Якщо ви підпишете ухвалу і там буде теза, що ми не голосували, то ви ж розумієте що це кримінал", - сказав Любомир Мельничук.

На запитання журналістів до Ірини Кулинич за що ж проголосували депутати вона сказала що не знає і буде слухати стенограму засідання

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: