Керівники шкіл Жовківщини відмовилися брати повістки для вчителів

У Жовківському районі, що на Львівщині, директори шкіл відмовилися брати повістки для своїх підлеглих. Військові намагалися вручити запрошення до військкомату на нараді шкільних керівників району. Однак лише один директор навчального закладу погодився взяти повістки для своїх працівників.

Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Марти Шикули.

У спокійному режимі нарада шкільних керівників Жовківського району тривала недовго. На засідання, де проблеми галузі обговорювали півсотні освітян, прийшли працівники військового комісаріату.

«Ще навесні було прийняте рішення відтермінувати призов вчителів у зв’язку з тим, що тривав навчальний процес. Ми це зробили, тож тепер їх оповіщуємо», – прокоментував представник військового комісаріату Володимир Завада.

Чоловіки у військовій формі неабияк сполохали директорів шкіл. Бо принесли повістки для їхніх підлеглих. З кожної школи району під мобілізацію потрапляє 2-3 особи. Тож директори відмовилися забирати документи. Мовляв, вчителі вже у відпустках. А сам спосіб передачі повісток їх неабияк обурив. Тому після вступного слова військового комісара майже всі директори покинули зал. Лише один керівник навчального закладу залишився і таки взяв повістки для своїх працівників.

«Як патріот своєї батьківщини, я готовий це зробити і написати довідку, де зараз перебувають вчителі», – заявив директор Добросинської школи Мирослав Федорук.

«Викладачі та аспіранти мають право на відстрочку. Вчителі ж у цій статті не передбачені. Зараз без роботи багато студентів педагогічних вузів, тож вони чудово можуть їх замінити», – вважає провідний спеціаліст командування Жовківського РВК Ростислав Зінчук.

https://youtu.be/dLcYXqudu9U

Тим часом керівник Жовківського районного відділу освіти ніяк не прокоментував дії своїх підлеглих та швидко покинув приміщення, в якому проходила нарада.

«Щодо начальника освіти району будемо приймати рішення, адже він підпадає під адміністративну відповідальність, оскільки не здійснив оповіщення своїх підлеглих. Таку реакцію я бачу вперше – зазвичай керівники підприємств інформують своїх працівників», – зазначив заступник Жовківського військового комісара Руслан Кубський.

Військові комісари обіцяють таки вручити повістки усім педагогам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: