На Львівщині вшанують пам’ять українських патріотів

28 червня 2015 року о 10.00 годині в урочищі «Саліна», що на околицях міста Добромиля Старосамбірського району, відбудеться поминальна панахида і мітинг-реквієм вшанування пам’яті невинно закатованих тисяч жертв більшовицького терору, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОР.

Організатори заходу – Старосамбірська районна рада – зазначають, що український народ, який скоро відзначатиме 24-ту річницю незалежності, усвідомлює, якою дорогою ціною нашій державі далася свобода. Адже за волю для України загинули мільйони її синів і доньок.

«Серед тих, чиї зойки і стогін, чий пекучий біль і розтерзані душі, чиє невимовне страждання відлунюють і будуть вічно відлунювати в серці кожної чесної людини – жертви більшовицького комуністичного режиму, що в урочищі «Саліна» поблизу міста Добромиля. А було їх понад три тисячі вчителів, священиків, адвокатів, господарів, патріотів своєї землі, вихованих у християнському дусі, в традиціях української родини, котрі були в авангарді національного відродження», – йдеться в повідомленні організаторів.

Напередодні та в перші дні війни 1941 року між фашистською Німеччиною та Радянським Союзом ці люди були замордовані та скинуті в соляні шахти Саліни, котра до війни забезпечувала сіллю значну частину Європи.

«Саліна – трагедія світового виміру. Тому наш громадянський обов’язок – завжди пам’ятати про цих більше як три тисячі жертв комуністичних репресій», – зазначають організатори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: