На облаштування будівлі для переселенців на Львівщині можуть виділити мільйон гривень (фото)

Сьогодні, 19 червня, заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак провів виїзну нараду у місті Городку щодо реалізації проекту з покращення побутових умов проживання для внутрішньо переміщених осіб.

За словами Валерія П'ятака питання про покращення побутових умов для внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок проведення АТО, є важливим для як обласної, так і для місцевої влади. Оскільки на сьогодні у Львівській області налічується понад 10 тисяч внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій України.

Принагідно зазначимо, що Львівська обласна рада в рамках співпраці з Програмою Розвитку Організації Об'єднаних Націй (далі – ПРООН) ініціювала розгляд питання про виділення коштів для вирішення проблеми із покращення побутових умов проживання для внутрішньо переміщених осіб.

Окрім того, 10. червня 2015 року отримано відповідь від керівника обласного ресурсного центру розвитку громад ПРООН у Львівській області щодо підтримки вказаної вище ініціативи обласної ради. ПРООН, на умовах співфінансування (не менше 20% від суми), готовий виділити Львівщині 1 млн грн для реалізації проекту з покращення побутових умов для внутрішньо переміщених осіб.

«Сьогодні ми зібралися в місті Городку, щоби спільно оглянути об'єкт Городоцької загальноосвітньої школи соціальної реабілітації дітей-інвалідів, де можна провести заходи з відновлення будівлі – реконструкції чи поточного ремонту – з метою поселення там у майбутньому 50-70 осіб, які через обставини змушені були покинути своє житло в Криму чи південно-східних областях України», – зауважив Валерій П’ятак.

Водночас, як зазначив голова Городоцької районної ради Василь Полумацканич, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 18.06.2014 № 580-р будівлі та споруди Городоцької загальноосвітньої школи соціальної реабілітації дітей-інвалідів передаються у спільну власність територіальних громад Городоцького району для постійного та тимчасового проживання громадян похилого віку без зміни їх цільового призначення. Відтак, для використання цього об'єкта для участі в проекті з покращення побутових умов для внутрішньо переміщених осіб, потрібно отримати роз'яснення Міністерства соціальної політики України.

Участь в обговоренні цього питання та оглянули об’єкт голова Городоцької РДА Володимир Ременяк, міський голова міста Городка Микола Савка, начальник управління економічної політики обласної ради Сергій Кіт, начальник управління стаціонарними установами соціального захисту Львівської обласної державної адміністрації Тетяна Медвідь, начальник відділу аналізу програм та інвестицій управління економічної політики обласної ради Іван Собко, керівник Львівського обласного ресурсного центру розвитку громад ПРООН Ігор Назар.

Зокрема, Валерій П'ятак доручив керівникам Городоцького району спільно з обласною радою, ПРООН та проектною організацією відпрацювали пропозиції щодо проведення заходів з поточного ремонту чи реконструкції об'єкта. Разом з тим, департаменту соціального захисту Львівської обласної державної адміністрації спільно з міністерством соціальної політики потрібно вирішити питання щодо погодження використання частини приміщення Городоцької загальноосвітньої школи соціальної реабілітації дітей-інвалідів для покращення побутових умов для внутрішньо переміщених осіб, зокрема тих, які постраждали внаслідок проведення АТО.

Також заступник голови Львівської обласної ради оглянув хід будівництва каналізації в місті Городку в рамках реалізації проекту «Польща-Білорусь-Україна».

IMG_8056[1] IMG_8058[1] (1)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: