НРУ закликає протестуючих навколо спорудження пам’ятника Шептицькому схаменутись

НРУ закликає протестуючих проти спорудження пам'ятника Митрополиту Андрею Шептицькому у Львові схаменутись.

Про це йдеться у заяві ЛМО НРУ щодо спорудження пам'ятника Митрополиту Андрею Шептицькому у Львові

Дивись Інфо публікує заяву без змін:

Неможливо мовчати

Заява ЛМО НРУ щодо спорудження пам'ятника Митрополиту Андрею Шептицькому у Львові

Нам важко мовчати, коли процедуру спорудження пам'ятника Митрополиту Андрею Шептицькому у Львові перетворено на абсурдний скандал протистояння, до якого спричинилася громадська ініціатива під гучною назвою "Врятуй сквер Св'ятого Юра" і чиновники місцевої влади.

Ми рішуче протестуємо проти продовження конфлікту під необгрунтованою ідеєю рятування дерев, яких у Львові задля різних будов вирізано напевно не одну тисячу. При цьому не було подібних скандалів поки не постало питання зведення пам'ятника особі, що без перебільшення можна назвати Велетнем Українського Духу. Ще за життя Андрея Шептицького називали Духовним Главою Українського народу.

За словами Доктора богослов'я Петра Біланюка "ціла перша половина 20ст. в історії Української Церкви і Народу стоїть під знаком Митрополита Андрея. Кожне велике діло в Західних областях України або започаткував, або благословив і підтримав наш Український Мойсей" У нашій пам'яті живуть безліч його величних справ. Це і порятунок від смерті сотні людей у час фашистської окупації, і започаткування життєдайних українських закладів таких як: "Народна лічниця" "Земельний банк"Фахова госодарська та рільнича школи", "Просвіта", "Український Національний музей", мистецька "Школа Олекси Новаківського".

Він опікувався спорудженням української церковної архітектури і багатьма іншими справами задля нашого українського майбутнього. І ось тепер складається враження, що комусь закортілося не захистити кілька дерев, що фактично віджили свій вік, а знайти слушний момент аби використати спорудження йому пам'ятника для пониження у нашій пам'ті його значимості.

Ми не маємо жодних ілюзій, щодо московської ворожої уваги до всіх без винятку наших Національних провідників і зокрема до Андрея Шептицького. Тому закликаємо протестуючих схаменутися. А правоохоронців вжити відповідних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: