Садовий: Ми пішли назустріч журналістам

Сьогодні, 10 червня під час засідання сесії ЛМР міський голова Львова Андрій Садовий доручив начальнику юридичного управління Гелені Пайонкевич та начальнику управління земельних ресурсів та регулювання земельних відносин Сергію Коровайнику подати пропозиції щодо створення комісії для з'ясування ситуації з будівництвом багатоповерхового житлового будинку на вул.Панча, 12-18. Земельну ділянку було виділено для будівництва житла для журналістів.

«Ми пішли назустріч журналістам і виділили на вул.Панча земельну ділянку. Але ми виділили земельну ділянку за однієї умови – мова йде про житловий кооператив. А це означає, що журналісти за свої кошти будують житло. До мене доходить інформація, що з’явився інвестор, який будує частину квартир для журналістів по ціні 6 тис. грн за 1 м.кв, а інша частина - комерційне житло. Ми так не домовлялися. Якщо інформація відповідає дійсності, то треба наше рішення скасувати. Бо ми ще й звільнили їх від усіх внесків на інфраструктуру, щоб максимально знизити ціну. Я думаю, що не тільки 50 журналістів в місті Львові хочуть мати метри квадратні за 6 тис. грн , напевно, є набато більше. Тому я би просив, щоб ми в цьому питанні розібралися. Я пропоную, щоб ми комісійно розібралися. Залучимо депутатів, юридичне управління, земельне управління, щоб ми спільно це питання опрацювали, і максимально прозоро. Бо ми домовляємося про одне, а потім з’являються інвестори, які починають щось крутити. Таких домовленостей не було. Журналістам ми вирішили допомогти, то ж давайте допоможемо, але щоб ними не маніпулювали», - сказав міський голова Андрій Садовий.

Міський голова Андрій Садовий доручив начальнику юридичного управління Гелені Пайонкевич та начальнику управління земельних ресурсів та регулювання земельних відносин Сергію Коровайнику подати пропозиції щодо створення комісії для з'ясування ситуації з будівництвом багатоповерхового житлового будинку на вул.Панча, 12-18.

«Треба запросити Спілку журналістів області, щоб показати всі первинні документи, витребувати документи, які надавав держархбудконтроль і на наступному пленарному засіданні доповісти депутатам міської ради про стан справ. Тому що інформації дуже багато, а я б хотів, щоб була достовірна інформація, комісійно зібрана і проаналізована. Ми повинні стати на захист львівських журналістів, які мають мати право на житло, бо їх робота є дуже небезпечна, ризикована, і наша задача – помогти їм і захистити», - наголосив міський голова Андрій Садовий.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: