Актори львівського театру ім. Лесі Українки забарикадувалися у театрі (відео)

Сьогодні у Львівському театрі ім Лесі Українки розпочався страйк. Колектив театру, під час вистави Divka, оглосив недовіру директору театру Олексію Коломійцеву. Актори звинуватили директора у фінансових махінаціях. Вони оголосили страйк і відмовилися залишати приміщення театру до розгляду їхніх вимог.

Актори звернулися до глядачів безпосередньо зі сцени. Було оголошено про скасування вистави у зв'язку зи страйоком. Актори оголосили про «підозру у фінансових махінаціях та перевищення посадових обов’язків», пише Західнет.

Страйкарі вважають, що директор театру не виконує своїх прямих обов’язків. «Окрім того, він принижує нашу гідність, ображає не тільки наші професійні здібності та здобутки, а повністю нівелює наші людські та моральні цінності, відкрито висловлюючись, що ніхто з працівників йому не потрібен, адже він є «єдиним неповторним генієм», – йшлося у зверненні до глядачів.

Протестувальники наголошують: «Ми хочемо працювати в театрі імені Лесі Українки під керівництвом такого директора, який буде поважати нас і нашу працю! Ми не хочемо і не будемо звільнятися, незважаючи на те, що за останній театральний сезон було «успішно» звільнено більше 20 людей і планується звільнення 90 відсотків колективу (інформація з перевірених джерел)».

Очолюють страйк артист Іван Довгалюк, помічник режисера Ірина Попівчак, освітлювач Денис Курилов. Число страйкарів – 25 осіб. Страйк оголошено до виконання вимог частини колективу театру.

Нагадаємо, що Олексій Коломійцев очолив театр у березні 2014 року. До Львова працював  у Полтавському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Н. В. Гоголя; Дніпродзержинському музично-драматичному театрі ім. Л. Українки; Донецькому національному академічному українського музично-драматичного театрі; Харківському театрі музичної комедії… Має низку нагород, зокрема, був лауреатом театрального фестивалю-конкурсу «Січеславна-2009» .

У театрі поставив вистави «Divka», «Вівісекція», «Herod» та інші.

Актори досі залишаються в приміщенні театру та складають офіційні вимоги для розгляду вищого керівництва культурної сфери Львова.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: