Голова Львівської ОДА відвідав родини патріотів у Радехівському районі

У п’ятницю, 19 червня, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка здійснив робочу поїздку у Радехівський район, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Керівник області оглянув ремонт дороги, що триває на ділянці між селами Синьків і Стремільче, та оглянув стан шляху Радехів – Червоноград. Також Олег Синютка зустрівся з громадськістю краю у сесійній залі Радехівської районної ради, де відбувся звіт голови Радехівської  районної державної адміністрації Надії Шостак.

Опісля керівник Львівщини відповів на запитання радехівської громади. Люди скаржилися на водіїв автобусів, які не виконують рейси, та поганий стан доріг.

Також Олег Синютка відвідав могили полеглих у зоні АТО мешканців району – Миколи Шайноги та Ігоря Гнівушевського у селі Дмитрів і зустрівся з їхніми родинами.

Микола Шайнога три місяці і тиждень не дожив до свого 20-ліття. Випускник Львівського військового ліцею імені Героїв Крут служив за контрактом у Збройних Силах України. З лютого 2014 року перебував в гарячих точках Східної України у рядах 24-ої окремої механізованої бригади. Загинув 19 червня 2014 року у бою під селищем Ямпіль і селом Закотне Донецької області під час висування углиб території для знищення укріплень бойовиків і звільнення населених пунктів.

Указом Президента України № 1414/20145 від 14 березня 2015 року "За особливу мужність і високий професіоналізм виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України" Миколу Шайногу нагородили ордером "За мужність ІІІ ступеня" (посмертно).

41-річний Ігор Гнівушевський загинув 20 серпня 2014 року під час виконання бойового завдання в зоні проведення АТО на території Луганської області. У мирний час працював машиністом бульдозера паливно-транспортного цеху Добротвірської ТЕС, де працював 11 років, розпочавши свою трудову діяльність з воєнізованої охорони електростанції.

Сьогодні батьки Миколи Шайноги виховують двох його сестричок і брата, а дружина Ігоря Гнівушевського – Оксана, трьох синів.

Окрім того, голова Львівської ОДА нагородив годинником і подякою голову Стоянівської сільської ради Богдана Левицького – 45-річний батько трьох синів у званні старшого лейтенанта служить у зоні антитерористичної операції на території Донецької області на посаді старшого офіцера артилерійської батареї. Наразі Богдан Левицький перебуває у тритижневій відпустці.

Нагрудний тризуб і подяку з рук Олега Синютки отримав і 40-річний волонтер Олег Шиба. Батько трьох синів і депутат Радехівської районної ради брав участь в акціях громадської непокори як на місцевому рівні, так і у Києві. Після Майдану став волонтером. За власні кошти та кошти, які жертвували підприємства, придбав автомобілі для АТО (1 позашляховик, 1 швидку допомогу, 1 багатовантажний тягач із рефрижератором), продукти харчування, індивідуальні засоби гігієни, медичні препарати.

На даний час Олег Шиба – заступник командира з господарської частини Першого добровільного мобільного шпиталю ім. Пирогова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: