Ситуацію у львівському театрі вивчить спеціальна комісія

Сьогодні у Львівській міській раді у департаменті гуманітарної політики актори Львівського театру імені Лесі Українки зібрались спільно з керівництвом гуманітарного напрямку міста, аби за круглим столом вирішити проблеми, що склались.

«Перш за все, буде створена комісія, яка буде працювати та розгляне всі вимоги, які до нас надійшли від працівників театру. Окрім того, буде проведено аудит фінансово-господарської діяльності театру і, відповідно, будуть прийняті певні рішення даної комісії. Тоді і будемо говорити далі. Думаю, що до кінця цього тижня вийде перевірка по фінансово-господарському аудиту і залежно від того, яка буде ситуація, будуть чітко зрозумілі наступні кроки», - розповіла Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

«Зараз треба повернути ситуацію в нормальне, дискусійне і, в першу чергу, правове поле. Повна перевірка театру дасть певні відповіді на блок питань, які були тут поставлені. Вирішення цих питань дасть можливість рухатись далі, переходити у дискусійне поле і вирішувати цей морально-етичний конфлікт між трудовим колективом і керівником театру. Тут повинне бути бажання дійти до якогось компромісу чи до якогось рішення з обох сторін.

В конфлікті не буває повністю правих, завжди винні обидві сторони, і як тут заявили, управління культури також. Нашим виправданням може служити тільки те, що, на жаль, від театру не надходило жодних меседжів про якісь проблемні чи складані ситуації. Можливо, це пов’язано з тим, що актори не знали, не вміли чи не хотіли виносити це назовні, але, як показує практика, таке приховування проблем спрацьовує на мінус. Для проблем, які не вдається вирішити всередині колективу або які заходять в глухий кут, має бути третя сторона, яка повинна розмовляти і з одними, і з другими. Зараз ми спробуємо, хоч вже трохи пізно, стати цим медіатором і почути позицію одну, другу і третю», - зазначила Ірина Магдиш, начальник управління культури ЛМР.

Нагадаємо, позавчора актори Львівського театру імені Лесі Українки оголосили страйк та недовіру директору театру. Після перемовин, вночі працівники театру розбарикадували приміщення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: