Поведінка Синютки є абсурдною, - Магур (відео)

Депутат Львівської обласної ради, директор департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Осип Магур написав заяву про звільнення із посади керівника департаменту на знак протесту проти тиску на нього.

Про це Осип Магур заявив під час прес-конференції сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Керівник департаменту зазначив, що зараз перебуває на лікарняному, тому його заяву про звільнення в адміністрації подав у вівторок, 23 червня, його колега Йосиф Ситник.

За словами Осипа Магура, тиск на нього з боку керівництва облдержадміністрації розпочався після того, як на сесії Львівської облради у квітні цього року не було затверджено Програму підтримки органів виконавчої влади. За словами депутата, після консультацій із громадою фракція «Свободи» вирішила, що зараз не час для виділення майже 12 млн грн на «автомобілі, квіти та бенкети», тому не голосувала за це рішення. Більшість депутатів обласної ради утрималася під час голосування, а Осип Магур був серед небагатьох, хто голосував «проти».

«Уже наступного дня мене викликав голова обласної державної адміністрації, щоб з’ясувати, чому я так проголосував. Я пояснив, що це – моя позиція, позиція моїх виборців, зрештою, депутатів ВО «Свобода». А вже через два дні після цієї розмови мені оголосили догану за «неякісно підготовану тематичну нараду щодо розвитку кооперації у Львівській області».

Зазначу, що цю нараду я готував не сам, а з багатьма спеціалістами та науковцями. Тож цією доганою поставлено під сумнів і компетенцію цих людей», – сказав керівник департаменту.

Він додав, що догану сформовано на основі службової записки в. о першого заступника голови адміністрації Ростислава Замлинського, у якій є також вимога звільнити Осипа Магура з посади керівника департаменту АПК. Водночас жодного критерію, за яким визначали неякісність проведеної наради, у записці не зазначено.

Другий випадок тиску на керівника департаменту, за словами Осипа Магура, стався після голосування за Перспективний план об’єднання територіальних громад Львівщини на сесії 16 червня. Тоді депутати Львівської обласної ради вдруге не підтримали План об’єднання громад, який розробили в обласній державній адміністрації.

Осип Магур, як й інші депутати від «Свободи», не проголосував за затвердження плану. Сесія відбулася 16 червня, а вже 18-го керівнику департаменту АПК оголосили другу догану за «невчасне подання інформації про перебіг посівної кампанії в області».

«Подання такої інформації щодня я започаткував сам. Однак у департаменті вийшов із ладу комп’ютер, і ми відправили інформацію наступного дня. Мені відразу ж оголосили догану. Це при тому, що посівна кампанія в області вже давно закінчилась і ми готуємося до жнив. Така поведінка керівника адміністрації є абсурдною», – сказав директор департаменту.

Осип Магур оскаржив догани в суді. Перше засідання в цій справі відбудеться у Львівському адміністративному суді 3 липня.

«Я написав заяву про звільнення, бо не можу більше спілкуватися із непрофесіоналами, які є серед керівництва облдержадміністрації. Є інші шляхи боротьби зі свавіллям чиновників ОДА, і я їх використаю. Я – депутат і разом із фракцією «Свободи» не допущу, щоб у департаменті АПК відновили злочинні схеми, які мені вдалося викоренити», – сказав Осип Магур.

Він також зазначив, що вже відомо, що Олег Синютка має людину, яка обійме посаду директора департаменту АПК. Ймовірно, це буде жінка, яка має фах психолога.

Під час прес-конференції також стало відомо, що, окрім Магура, заяву про звільнення написала також директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Олександра Небожук.

Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Йосиф Ситник зазначив, що до методів роботи теперішнього голови облдержадміністрації є дуже багато зауважень.

«Виникає питання, чи виконує Олег Синютка ті принципи, які було задекларовано для європейських керівників під час Революції гідності. Хоча його методи більше схожі на методи роботи колишніх чиновників та голів ОДА від Януковича», – сказав депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: