Садовий похвалив ініціаторів перетворення вулиці Курбаса у пішохідну (відео)

Вул. Леся Курбаса стала пішохідною. Вона зроблена на одному рівні, тобто немає дороги і тротуарів. Старе асфальтне покриття замінили на штучну бруківку. За кошти спонсорів влаштовано підсвітку, вуличні меблі та велостійки, за кошти громадськості придбано зелені насадження, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

«Цього року тут був рух машин, загазованість, і мешканці нашого міста почували себе тут не комфортно. На сьогодні посадили нові дерева, встановили красиві лавки, можна посидіти, попити чаю-кави, якщо хороша погода. Це приклад, як можна міняти місто, коли є воля це зробити, є бажання і є люди. Ми виділили кошти з міського бюджету, долучилися підприємці, які тут працюють, просто небайдужі мешканці, багато молодих людей, які долучилися своїми думками. Пішохідна частина Львова зросла. Так робиться в усіх цивілізованих країнах світу. Мені приємно, що Львів є таким містом», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Вартість ремонтних робіт, які виконало ПП «Гарантспецбуд», складає 500 тис. грн. Ці кошти виділили з бюджету міської ради.

«Вулиця замощена римським каменем, який комфортний для пішоходів, адже немає фаски, тобто плитки щільно прилягають і є найкомфортнішими для пішоходів», - розповів радник міського голови з питань влаштування велоінфраструктури Олег Шмід.

На вулиці висаджено 6 дерев катальпа, раніше зелених насаджень тут не було. Довкола дерев встановлено декоративну підсвітку. Поставили решітки на лунки цих дерев, щоб затримувати землю і камінці, і запобігти їх затоптуванню. Освітлення і решітки були профінансовані рестораном «Прага».

Встановлено вуличні меблі виробництва турецької компанії «Ефе-бетон», яка має завод у Львові, зокрема, лавки, куби та вази для квітів.

За кошти громадськості закуплені дерева і кущі. За кошти підприємця встановлено велосипедні стійки.

У випадку необхідності, передбачено можливість паркування транспортних засобів на краю вулиці зі сторони вул.Тиктора.

Нагадаємо, 13 лютого цього року виконавчий комітет Львівської міської ради погодив створення пішохідної зони на вул. Леся Курбаса. Перед тим рішення про створення пішохідної зони в межах вул. Леся Курбаса ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: