У Львівській облраді відбулось засідання щодо напрацювання проекту бюджетного регламенту

Сьогодні, 25 червня, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик провів засідання робочої групи з напрацювання проекту бюджетного регламенту, повідомила Дивись Інфо прес-служба обласної ради.

Під час засідання було обговорено необхідність детальнішого регламентування бюджетного процесу.

Особливий акцент на засіданні було приділено залученню громадськості до бюджетного процесу. Відтак прийнято рішення про підготовку проекту положення про громадські бюджетні слухання та інші механізми залучення громадськості, що стане частиною проекту бюджетного регламенту.

На засіданні робочої групи також обговорили питання впровадження у Львівській області програмного забезпечення “Відкритий бюджет”, яке дозволяє в доступній формі здійснювати візуалізацію даних бюджету.

Планується на сайтах Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації розмістити графічні дані щодо бюджету області. Було продемонстровано приклади візуалізації бюджетної інформації, які використовуються в інших країнах (Великобританія, США тощо).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: