Перевізники констатують подальше невирішення питань із пільговиками

У приміщенні Комітету транспорту Верховної Ради України відбулось спільне розширене засідання Ради Всеукраїнської громадської організації «ВААП» та Всеукраїнського обєднання організацій роботодавців автомобільного транспорту «Укравтотранс» під головуванням президента ВГО «ВААП», ВОРАТ «Укравтотранс», народного депутата України Шкірї Ігоря, повідомила Дивись Інфо прес-служба Асоціації перевізників Львівщини.

Розглянули ряд питань поточної роботи організацій, обговорили стан взаємовідносин ВГО «ВААП» та ВОРАТ «Укравтотранс» з органами державної влади (Комітетом транспорту Верховної Ради України та Міністерством інфраструктури), профспілковими організаціями і іншими громадськими організаціями. За результатами роботи розширеного засідання прийнято рішення .

Рішення спільного засідання Ради ВГО «ВААП» та об’єднання роботодавців «Укравтотранс»

Рішення

спільного розширеного засідання Ради Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» та Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців автомобільного транспорту «Укравтотранс»

«23» червня 2015 року                                                                                     м. Київ

Заслухали інформацію згідно з порядком денним спільного розширеного засідання Ради ВГО «ВААП» та «Укравтотранс». Відмічено, що зарегульованість і недосконалість діючого законодавства, відсутність дієвого контролю за його дотриманням призводить до повної некерованості та розвалу галузі автомобільного транспорту.

ВГО «ВААП» та «Укравтотранс» вживає заходи по захисту інтересів своїх членів та продовжує вести тісну співпрацю з Мінінфраструктури України, Укртрансінспекцією, облдержадміністраціями та іншими органами влади і громадськими організаціями автомобільної галузі для вирішення проблемних питань.

Члени спільного розширеного засідання Ради ВГО «ВААП» та «Укравтотрансу» підкреслили позитивні зміни в галузі автомобільного транспорту: вирішено питання щодо відміни регулювання тарифів на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні; розроблена «Дорожня карта» щодо вирішення проблемних питань галузі пасажирського автомобільного транспорту та ін.

В той же час невирішеним залишаються питання ліквідації так званих «нелегальних» автомобільних перевізників, зниження рівня корупції, вирішення питання перевезення пільгової категорії громадян та інші.

Виходячи з викладеного, розширене засідання Ради ВГО «ВААП» та «Укравтотрансу» вирішило:

  1. Взяти до відома інформацію Президента ВГО «ВААП» і «Укравтотрансу», народного депутата України Шкірі І.М.
  2. Звернутися до Міністра інфраструктури України Пивоварського А.М. з вимогою провести спільну міжвідомчу нараду за участю автомобільних перевізників, як це передбачено в рішенні міжвідомчої наради з проблемних питань у сфері пасажирських перевезень на автомобільному транспорті від 17.03.2015.
  3. Підтримати «Дорожню карту» щодо вирішення проблемних питань галузі пасажирського автомобільного транспорту, затверджену Комітетом Верховної Ради України з питань транспорту 20 травня 2015 року.

4.Звернутися до Міністерства інфраструктури України з вимогою передати функції з організації пасажирських перевезень на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, що виходять за межі території області (міжобласні маршрути), відповідно до законодавства України, Департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень.

  1. Звернутися до Міністерства інфраструктури України щодо розроблення новою Державною службою України з безпеки на транспорті плану дій по боротьбі з так званими «нелегальними» автомобільними перевізниками.
  2. Розпочати роботу щодо проведення 25 вересня 2015 року ІІІ Всеукраїнського автотранспортного форуму.
  3. Активізувати роботу обласних відділень ВГО «ВААП» і «Укравтотрансу».
  4. Забезпечити розповсюдження в засобах масової інформації Рішення розширеного засідання Ради ВГО «ВААП» та «Укравтотрансу».

Голова Ради ВГО «ВААП»

та «Укравтотрансу»,

Народний депутат України                                                        І.М. Шкіря

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: