В Україні створять Державну службу з безпеки на транспорті

У приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулась робоча зустріч міністра Андрія Пивоварського з головами регіональних відділень ВГО «ВААП», представниками профспілок та інших громадських організацій, повідомила Дивись Інфо прес-служба Асоціації перевізників Львівщини.

У зустрічі брали участь: президент ВГО «ВААП», ВОРАТ «Укравтотранс», народний депутат України Ігор Шкіря, директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень Роман Хміль, директор департаменту безпеки на транспорті Микола Горбаха.

Під час зустрічі: 1. Відбулося підписання тристоронньої галузевої угоди між Міністерством інфраструктури, Федерацією роботодавців автотранспортної галузі (УКРАВТОТРАНС) та профспілковими об’єднаннями робітників-перевізників. З боку Міністерства підпис поставив його очільник Андрій Пивоварський, з боку роботодавців – Президент Укравтотрансу Ігор Шкіря.

“Це – головний документ з реформування галузі пасажирських перевезень. В Законі України є положення, за яким держава в особі профільного міністерства підписує тристоронню угоду с представниками роботодавців і профспілок. Ця угода забезпечує взаємовідносини трьох основних гравців ринку. Остання тристороння угода була підписана у 2012 році ще попереднім міністром… На початку 2015 року ми проаналізували її та дійшли висновку, що 90% зобов’язань, яке на себе взяла держава, не виконано. Ця угода підписувалась формально – для галочки. В цьому році ми підішли зовсім по-іншому. Бізнес та професійні асоціації висловили свої побажання до держави, профспілки долучились до обговорення цих ініціатив», – пояснив член парламентського комітету з питань транспорту, Президент ВГО “ВААП” та “Укравтотрансу” Ігор Шкіря, наголосивши, що вперше за кілька років дорожню карту розвитку та реформування автотранспортної галузі було підписано за результатами відкритого конструктивного діалогу за круглим столом.

2. Директор департаменту безпеки на транспорті Горбаха Микола презентував основні принципи роботи Державної служби з безпеки на транспорті. На даний час іде формування кадрового потенціалу центрального апарату Державної служби . Незабаром формуватимуться регіональні відділення служби.

Зі слів директора департаменту, з Міністром погоджено основні принципи підбору кадрів в регіональні служби, і жоден керівник колишньої Укртрансінспекції не розглядається як кадровий потенціал для роботи у новоствореній Державній службі з безпеки на транспорті і її відділеннях.

У робочій зустрічі з Міністром Пивоварським А. від Ради ВГО «ВААП» в числі делегованих представників регіональних відділень приймав участь голова Львівського обласного відділення ВГО «ВААП» Велійка І.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: