Вийшов у світ молитовник волонтера «Будьте милосердні»

У львівському видавництві «Свічадо» вийшов друком молитовник «Будьте милосердні». Його укладено з ініціативи Благодійного Фонду «Карітас-Львів УГКЦ» для волонтерів, а також усіх, хто задіяний у соціальному служінні, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

В основі молитовника – давня християнська практика моління псалмами. Окрім псалмів, що прославляють Бога, зміцнюють довіру до Господа, говорять про християнське милосердя й служіння з любов’ю своїм ближнім у потребі, тут подано також деякі тематичні молитви та релігійні пісні.

Отець Андрій Сенейко, директор Благодійного Фонду «Карітас-Львів УГКЦ», у вступному слові згадує притчу про доброго самарянина, де Ісус «навчає нас побачити ближнього у потребі й змилосердитись над ним, зворушитись співчуттям, співстражданням». На цінності волонтерства наголошує Папа Франциск, адже воно — «образ Церкви, що підперезується і схиляється, щоби послужити ближнім, які зазнають труднощів, за прикладом милосердного самарянина». Присутність волонтерів поруч із потребуючими, за словами папи, є живим свідченням лагідності Христа, який перебуває поруч із людьми кожної епохи.

Отець Андрій Сенейко зазначає, що молитви, псалми і духовні читання, подані в молитовнику, призначені для чотирьох молитовних спільнотних зустрічей волонтерів соціального служіння. Молитовні зустрічі (дні) поділені на дві частини. У першій частині – моління псалмами та молитвами, читання Святого Письма і висловлення вголос молитовного прохання до Господа, співання релігійних пісень. Друга частина — це своєрідне обговорення актуальних потреб ближніх й пошук шляхів їх вирішення.

Кожна зустріч завершується унікальними молитвами волонтера – про покликання до служіння, про співчуття до потребуючих, про любов до ближніх та послух Божій волі.

«Молитовник стане у пригоді всім, хто прагне служити з любов’ю і милосердям тим, хто перебуває у потребі», - наголошує о. Андрій Сенейко.

У молитовнику використані фрагменти із Звернення Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука) з нагоди Дня соціального служіння та благодійності в УГКЦ.

На звороті обкладинки молитовника подана цитата митрополита Андрея Шептицького: «Свою християнську любов треба ділами доказувати! Всяке тут говорення пусте, коли за ним не йдуть діла! Скільки ж довкруги нас усякої біди й терпіння, скільки нагод до такої любові! А хто живить у серці християнську любов, той по можності старається зарадити тій нужді та втерти сльози тих, що плачуть».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: