Виставка Олега Пінчука «Добрий лев» розпочала свою роботу у Львові (відео)

Сьогодні у Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького, що на проспекті Свободи, 20, відкрилась виставка «Добрий лев» відомого українського скульптора Олега Пінчука та художниці Марії Примаченко. Міський голова Львова Андрій Садовий привітав скульптора на відкритті, повідомляє прес-служба ЛМР.

На виставці представлені 26 творів однієї з найвідоміших українських художниць, представниці «народного примітиву», лауреата Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка Марії Примаченко та близько 15 творів скульптора Олега Пінчука на анімалістичну тематику.

«Пан Олег - це людина, яка вміє тримати слово. Ми з ним домовились, що усі хороші виставки він буде робити у Львові. Його твори унікальні, вони надихають. Насправді, коли я вперше побачив твори Марії Примаченко, я закохався одразу і оце мудре поєднання творів Олега Пінчука та Марії Примаченко - це дійсно щось унікальне та незвичне. Я втішений, що це у нас, у Львові», - Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Я люблю Львів і тому моя ювілейна виставка проходить саме у тут, у місті, де я фактично провів своє дитинство», - зазначив Олег Пінчук, скульптор.

Скульптор розповів, що на виставці представлено його роботи з 1980-90-х років, також є і найновіші - 2015 року, твір під назвою «Король І». Чимало робіт виконано під натхненням творчості Марії Приймаченко, української художниці, представниці «народного примітиву», лауреата Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: