Засновник школи акробатики у Дрогобичі святкує 85-річчя

Колектив управління спільно з усією спортивною громадськістю Львівщини щиро вітає з 85–річчям засновника школи спортивної акробатики у м. Дрогобичі Львівської області Бачмагу Мирона Степановича, повідомила Дивись Інфо Оксана Вацеба.

Бажаємо міцного здоров’я, щастя, наснаги та благополуччя!

Довідково

Бачмага М.С. народився 16 червня 1930 року в м. Миколаєві на Львівщині. В 1947 році, після закінчення середньої школи, вступив на навчання у Львівський інститут фізичної культури (нині університет), який закінчив у 1951 році. Був скерований на роботу в Дрогобицький педінститут викладачем кафедри фізичного виховання. У 1952 році заснував відділення акробатики в Дрогобицькій дитячо-юнацькій спортивній школі.

У цій ДЮСШ Мирон Степанович пропрацював 53 роки. Спортивна загартованість, молодецький дух, належна фізична підготовка дала йому можливість активно працювати на тренерській ниві без жодного лікарняного! 

Через школу його навчання пройшли сотні учнів. Ним підготоано 23 майстри спорту з акробатики, чимало переможців та призерів обласних, республіканських та Всеукраїнських змагань.

Мирон Степанович Бачмага - відмінник освіти України, суддя республіканської, всесоюзної та української національної категорій.

Серед учнів Мирона Степановича: майстер спорту СРСР Станіслав Хоменко (став згодом одним з найкращих вчителів фізики на Львівщині), Микола Лук’янченко –доктор педагогічних наук, проректор Дрогобицького педуніверситету, Віктор Токарєв - доктор технічних наук, Віктор Рахманін - кандидат фізико-математичних наук, Роман Веклюк - Заслужений тренер України, голова технічного комітету України зі стрибків на акробатичній доріжці, Роман Кізло - директор ДЮСШ № 5 м. Львова та багато інших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: