Із нагоди 200-річчя дня народження Михайла Вербицького у Дрогобичі відкриють виставку

У неділю, 28 червня, у місті Дрогобич Львівської області відкриють виставку "Отець Михайло Вербицький – творець національного гімну". Захід присвятили до 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького – священику, композитору, талановитому музиканту, творцеві багатьох хорів і популярної театральної музики. Його авторству належить мелодія українського національного гімну "Ще не вмерла України", повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Виставка розпочне свою роботу о 17:30 у приміщенні кафедрального собору Пресвятої Трійці.

Захід у Дрогобичі організовують Львівська обласна організація Всеукраїнської громадської організації "Жіночий вибір" та Львівський відділ Союзу Українок, за сприяння Львівської обласної державної адміністрації та Львівського історичного музею.

Довідка

Перше виконання твору "Ще не вмерла України" як Гімну відбулося 10 березня 1865 року у Перемишлі як завершальний номер концерту, присвяченому Тарасові Шевченку.

Із 17 вересня 1991 року Українське радіо розпочинає свої передачі виконанням пісні-гімну "Ще не вмерла України". 5 грудня 1991 року мелодія вперше офіційно зазвучала урочисто на засіданні Верховної Ради України, присвяченому підсумкам Всеукраїнського референдуму та виборам Президента нашої держави у виконанні уславленого хору імені Григорій Верьовки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: