У Тунісі ідентифікували 17 тіл загиблих внаслідок теракту

Станом на ранок 28 червня слідчі та лікарі ідентифікувати 17 тіл з 38 загиблих внаслідок теракту в готелі Imperial Marhaba в Тунісі.

Як повідомляє AFP з посиланням на представників туніського уряду, згідно з оприлюдненою інформацією міністерства охорони здоров'я, серед впізнаних загиблих громадяни Великобританії, Німеччини, Ірландії, Бельгії та Португалії.

Повідомлення про загибель щонайменше одного громадянина ФРН підтвердив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

26 червня урядовці Тунісу заявили, що серед жертв нападу терористів були і французи. Однак у суботу глава МЗС Франції Лоран Фабіус заявив, що підтверджень повідомлень про смерть французьких туристів унаслідок теракту не надходило.

За даними представників влади Великобританії, теракт позбавив життя щонайменше 15 громадян країни. Це найвище число жертв унаслідок терористичного акту після серії вибухів у Лондоні в 2005 році.

За інформацією туніської влади, поранення одержали 25 громадян Великобританії. Серед поранених також семеро тунісців, троє бельгійців, один німець, одна українка,  один росіянин та представник ще однієї держави, чиє громадянство поки не встановлено.

Прем’єр-міністр Тунісу Хабіб Ессід оголосив боротьбу з тероризмом національним завданням, Рада Безпеки країни постановила закрити майже 80 мечетей, причетних до екстремістських угруповань. Крім того, підозрілим партіям та спілкам, згідно з нещодавньою постановою, теж загрожує розпуск.

Відповідальність за вчинений теракт взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Німецька хвиля, Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: