До 5 липня у храмах Львова перебуватиме копія чудотворної ікони Матері Божої

У неділю, 28 червня, до Львова привезли копію чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі. Дослідники вважають, що оригінальну ікону створили ще в ХІІІ столітті у Константинополі за взірцем стародавнього легендарного образу Богоматері Одигітрії (Провідниці), що написав євангеліст Лука. Із 1866 року вона перебуває у храмі св. Альфонса в Римі, при Генеральному Домі Отців Чину Найсвятішого Ізбавителя (ЧНІ, редемптористів). Нині саме її вважають найбільш чудотворною іконою Пресвятої Богородиці, оскільки зафіксовані численні випадки зцілень. Оригінал ікони невеликого розміру: 52 на 41 см, її написано на кипарисовій дошці фарбами, розведеними в оливі, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Особливість копії, що прибула до Львова, в тому, що створено її з нагоди 150-ліття дарування ікони редемптористам. Лише минулого тижня її освятив, приклавши до оригіналу, особисто папа Франциск. Особливим є і призначення ікони – паломництво містами України та храмами різних конфесій задля єднання віруючого люду в нинішні нелегкі для нашої держави часи.

Львів обрали вихідною точкою паломництва, оскільки саме тут розташований осідок української провінції Чину Найсвятішого Ізбавителя. Подорож ікони містом розпочалася 28 червня з найбільшого храму отців-редемтористів у Львові – церкви св. влкмч. Йосафата на вул. Замарстинівській.

Погідного недільного вечора врочиста процесія перенесла святиню до одного з найдавніших храмів Львова – колишнього костелу Марії Сніжної середньовічної німецької громади міста, а нині однойменного з іконою храму, що також перебуває під опікою оо. ЧНІ. Вибір початку паломництва саме у ці дні теж невипадковий – у східній католицькій традиції Матір Божу Неустанної Помочі вшановують у третю неділю після свята Зіслання Святого Духа (що припала цього року на 28 червня), у римо-католиків, натомість, це свято відзначають завжди 27 червня.

На вході до храму молебень відслужив владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський (владика також належить до згромадження редемптористів) у супроводі духівництва УГКЦ та співу чоловічої хорової капели "Дударик". Відтак молитви коло ікони виголосили присутні священики Вірменської апостольської, Римо-католицької та Українських православних Церков.

Після служби ікону внесли до храму та вмістили на тетраподі. Одразу ж по цьому кількатисячна громада вірних розпочала вшанування святині молитовним чуванням.  У Львові ікона перебуватиме до 5 липня, відвідати її можна буде у храмах різних конфесій.

Із подальшим розкладом паломництва ікони храмами Львова та текстом молитви  до ікони Матері Божої Неустанної Помочі можна ознайомитися у ДОДАТКУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: