На фасаді дитячої бібліотеки відкривають монументальну виставку (фото)

Протягом Форуму «ДОНКУЛЬТ» відомий харківський художник Роман Мінін (родом з Донеччини) працював з дітьми над розписом фасадних стін дитячої бібліотеки Львова. Авторами та виконавцями композиції стали понад 20 дітей віком від 8 до 12 років з Донбасу та Львова, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛМР.

Ескізами до проекту слугували дитячі малюнки, відібрані та складені Романом Мініним у єдину композицію.

«В цій роботі я виступив в ролі диригента талановитих музикантів. А взагалі, це практика добра, жест доброї волі. І я сподіваюсь на взаємність, буду радий ініціативам львівських художників у громадському просторі Харкова. Було б чудово, якби такого роду досвід передавався по ланцюжку з міста в місто. Я дуже хочу, щоб наша робота послугувала прикладом для чиновників, адже можна змінювати міське середовище такими простими способами, опановувати та розвивати подібні практики доброти», - поділився своїми думками Роман Мінін.

«Ми також сподіваємося, що ця акція, ініційована Культурним форумом «ДОНКУЛЬТ», отримає продовження та посприяє розвитку паблік-арта в українських містах. А у гостинному Львові залишиться такий яскравий та світлий спогад про «ДОНКУЛЬТ», який об’єднав митців зі Сходу та Заходу», - зазначають представники форуму «ДОНКУЛЬТ».

vystavka donkult vystavka donkult2

Довідка

Роман Мінін народився 1981 ум. Димитрів (Донецька область). 2008 закінчив Харківську державну академію дизайну та мистецтв. 2009 отримав Медаль «Талант і покликання» Всесвітнього альянсу «Миротворець». Брав участь у багатьох групових виставках і фестивалях, організував Фестиваль стріт-арту в Харкові та очолював програму «Ізоляція в міському просторі» в донецькому центрі сучасного мистецтва «Ізоляція» (2012).

Романа Мініна знають насамперед як «художника, який малює шахтарів»: з 2007на різних майданчиках світу – в Україні, Італії, Норвегії, Польщі, Росії – автор реалізував більше десятка персональних проектів тільки на тему шахтарського фольклору.

Номінант Премії PinchukArtCentre(2013). Один з перших українських художників, що взяли участь в аукціоні Sotheby'sContemporaryEast в Лондоні 2014.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: