НРУ вимагає від Порошенка повернути ЛАЗ у державну власність (відео)

Фракція Народного Руху у Львівській обласній раді оприлюднила заяву щодо ситуації, яка склалася на ЛАЗі. Під час сесії облради її з трибуни зачитав депутат Святослав Шеремета. 

« Не дамо остаточно знищити ЛАЗ!»

Навколо одного з найпотужніших колись на Львівщині підприємств – «ЛАЗу» розгортається чергова афера. Після того, як підприємство фактично знищили, зупинивши виробництво та розпродавши приміщення, із забуття виринув його російський власник Ігор Чуркін, який власне і несе відповідальність за все що сталося з заводом. Він заявляє, що готуються контракти на поставку автобусів в Єгипет та країни Східної Європи і обіцяє відновити виробництво.

Однак є підстави вважати, що всі заяви російского бізнесмена- блеф, і відволікаючий маневр, щоб затягнути час і довершити руйнацію підприємства.

Фактично всі будівлі ЛАЗу заставлені у банках – за борги. Починаючи з липня 2013 року трудовому колективу перестали виплачувати заробітну платню. Відповідно, не здійснюється жодних відрахувань у Пенсійний фонд, фонд соціального страхування, профспілковому комітету. Окрім того, за підприємствами залишається значна заборгованість навіть перед уже звільненими працівниками. На сьогодні загальна сума боргу перед колективом автобусного заводу лише по одному підприємству становить понад 2 мільйони гривень. У колишніх працівників також виникають серйозні проблеми із оформленням на пенсію. Вони елементарно не можуть отримати довідку для пенсійного фонду

Не відомо, хто на якому підприємстві є директор, адже на території ЛАЗу зареєстровані – Завод комунального транспорту (ЗКТ), ТОВ «Львівські автобусні заводи», ТОВ «Сіті транс груп», пізніше з’явилося ще ПП «Сіті транс групп».

За два місяці після оголошення так званого відновлення виробництва ніхто нікого не викликав, нікому не телефонував із працівників підприємства. Нещодавно з заводу вивезли велику частину обладнання за борги.

Важко собі уявити яким чином вдасться відновити виробництво після двох років простою. За це час обладнання належно не доглядається. Раніше завод купував метал у Донецьку, Луганську – зараз це неможливо. Запчастини, двигуни, фарби купували за кордоном за валюту. Конструкторське бюро та технлологічне бюро фактично зруйновані, фахівці пішли з підприємства. Щоб відновити завод, потрібно щонайменше 10 млн доларів. Цікаво, хто зараз готовий викласти такі кошти? Розуміємо, що насправді йде боротьба за територію заводу, яка можливо вже кулуарно поділена.
До кінця травня керівництво ЛАЗу мало показати заключені контракти на виробництво. Однак до сьогодні про них нічого не чути.

Тому Фракція НРУ у Львівській обласній раді вимагає зупинити остаточну руйнацію підприємства та звертається до Президента України розпочати процес повернення ЛАЗу в державну власність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: