У Добромилі вшанували пам’ять закатованих жертв НКВС

У неділю, 28 червня, в місті Добромиль Старосамбірського району Львівської області вшанували пам’ять жертв НКВС, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Заходи розпочалися поминальною панахидою за жертвами НКВД під стінами колишньої тюрми НКВС у Добромилі.

Опісля учасники скорботних заходів пройшли пішою ходою до урочища Саліна, поклавши дорогою квіти до могили жертв НКВС у Добромильській тюрмі на міському цвинтарі. На верхній могилі учасники заходу поклали квіти та відбули поминальну панахиду. Також біля пам’ятного знаку жертвам НКВС, що розташований на нижній могилі, відбувся мітинг-реквієм.

У заходах узяла участь делегація з міста Львова у складі представників влади, депутатського корпусу та громадських організацій на чолі зі заступником голови Львівської обласної державної адміністрації Андрієм Корнатом.

Довідка

Поселення Саліна розміщене поблизу Добромиля. До ІІ-ої світової війни там видобували сіль спочатку кустарним, а згодом шахтним способом. Сіль мала попит у Сілезії та Угорщині. Загалом працювали чотири шахти, три з яких діяли з XVII-XVIII століття, а четверта шахта імені інженера Коритовського, який її побудував, – з кінця XIX століття.

Шахта імені Кароля стала останнім притулком в’язнів Перемишльської тюрми, мешканців округу Перемишля, Нижанкович, Добромиля в перші дні війни між Німеччиною та Радянським Союзом, у червні 1941 року.

На Саліні кати НКВС замордували та скинули у шахту понад 3 тисячі невинних людей.

Із 1990-го року в останню неділю червня на Саліні проводяться поминальна панахида та мітинг-реквієм вшанування пам’яті жертв НКВС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: