Колектив театру імені Юрія Дрогобича здійснив гастрольну поїздку у Латвію

Із 25 до 29 червня Львівський академічний обласний музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича перебував на гастролях у Латвії, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Колектив дрогобицького театру відвідав латвійське місто Скрунда з виставою "Наталка Полтавка" Івана Котляревського – основоположника української драматургії.

Глядачі зі захопленням сприймали "Наталку Полтавку", адже у жанрі народної опери, подання колориту українського класичного театру артисти передали повноту та яскравість образів через емоційність та музичне наповнення.

Театрали також представили цьогорічну прем’єрну постановку – музичний вернісаж "Пісні рідного краю",  що розкриває високий виконавський рівень колективу у жанрі музичного та вокального мистецтва.

Під час гастролей доброю традицією стали теплі зустрічі з українською діаспорою у місті Рига. Українці Латвії отримали у дарунок книги українських авторів.

Гастролі відбулися у рамках мистецької акції "З України з любов’ю" за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації та Дрогобицького благодійного фонду імені Івана Франка "Посвіт".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: