На площі Митній замінять трубопроводи

Як інформують у ЛМКП «Львівводоканал», сьогодні, 1 липня, на площі Митній розпочалися будівельні роботи. Комунальники планують замінити аварійні водопровідні мережі та каналізаційний колектор.

«Ми отримали дозвіл від районної адміністрації та розпочали демонтаж плит та огородження місця проведення робіт. Оскільки роботи вестимуться не на проїжджій частині, то рух транспорту не припинятимуть, але деякі незручності для пересування мешканців все ж будуть. Ми плануємо прокласти 250 погонних метрів водопроводів різних діаметрів та замінити старий колектор. Роботи на мережах триватимуть упродовж липня», - повідомили у ЛМКП «Львівводоканал».

Нагадаємо, роботи з реконструкції площі триватимуть і цього року, і наступного. Реконструкція передбачає пониження площі, заміну верхнього покриття та усіх комунікацій, оновлення фонтану, влаштування вуличних меблів та висадку нових зелених насаджень. Відбуватиметься вона у два етапи, тож, відповідно, продовжиться і наступного року.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, цього року заплановано завершити роботи з реконструкції та заміни даху в Музеї. Паралельно тривають переговори щодо фінансування робіт з відновлення фасаду Музею. Також він наголосив на тому, що зараз важливо розпочати підготовку проекту з реставрації внутрішньої частини Музею, зокрема, відновлення цінного стінопису.

Замовником робіт виступає управління охорони історичного середовища ЛМР. Попередня вартість ремонту даху становить 3 млн 52 тис. грн. У бюджеті міста Львова передбачено кошти у сумі 2,545 млн. Відтак, місто планує додаткову суму, якої бракуватиме для повного завершення робіт з реконструкції даху, виділити з бюджету. Попередня вартість реконструкції площі складає 6 млн, а фасаду – приблизно 3,5 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: