Садовий ознайомився із виробництвом у Львові (фото, відео)

Львівська філія компанії «ФАКРО» – лідера з продажу мансардних вікон в Україні – забезпечує понад 300 мешканців міста роботою та виробляє широкий асортимент виробів, які гарантують безпеку і комфорт проживання на піддашші. Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий відвідав підприємство, ознайомився з процесом виробництва та розповів про проблеми, які виникають на шляху до чесної конкуренції українських виробників та закордонних, повідомляє прес-служба ЛМР.

Підприємство «ФАКРО» є другим виробником дахових вікон у світі та складних сходів на горище. Як зазначає директор львівської філії Євстахій Корончевський, щорічно тут виготовляють до 50 тисяч вікон – продають їх і в Україні, та це лише третина продукції. Решту ж реалізують за кордоном. «Відтак, якість нашої продукції має бути безумовна, бо підприємства, які працюють за кордоном, дуже прискіпливо ставляться до українських товарів. Поки зауважень до нас немає. Ми успішно проходимо сертифікацію продукції кожного року та продаємо її», – зазначає директор ТОВ «ФАКРО-Львів».

«Мало хто з тих львів’ян, які хочуть мати хороші дахові вікна, задумуються над тим, що їх головне українське виробництво знаходиться тут, у Львові. І ця компанія робить це якісно. Окрім того, вона дає робочі місця 330 мешканцям міста», – зазначає Андрій Садовий.

Головна проблема тут, на його думку, в законодавстві, яке не дає можливості конкурувати за кордоном повною силою. «Тут треба, аби українська влада не ставила палиці в колеса, а допомагала. Проста ситуація – всю валютну виручку, яку отримує виробник від продажу за кордоном, він повинен продати. Натомість, якщо йому потрібна валюта для купівлі комплектуючих, обладнання, він стоять в черзі та купує це за гіршим курсом. То як бути в ситуації, коли конкуренти за кордоном таких проблем не мають? Якщо ми хочемо стимулювати нашого українського виробника, то давайте банально йому не заважати. І це те питання, яке я завтра поставлю перед президентом, тому що багато львівських підприємств, які дають можливість надходження валюти в Україну, продаючи продукцію, мають потім проблему з її купівлею. Як на конкурентному полі бути кращими?», – зазначає міський голова.

За його словами, з великою радістю працівники підприємства сприйняли інформацію про нічні маршрути у Львові, адже багато з них працюють у другу зміну і мають проблему з добиранням. «І, власне, ми, плануючи нічні маршрути, будемо особливу увагу звертати на ці підприємства, де є друга зміна, щоб можна було краще організувати можливість людям повертатися додому. Поза всіма питаннями, які є в полі нашого зору, одним із найголовніших є робота для городян нашого міста та комфортні умови для них», – додає Андрій Садовий.

IMG_1441 IMG_1458 IMG_1460 IMG_1464 IMG_1465 IMG_1467 IMG_1468 IMG_1470 IMG_1473 IMG_1475 IMG_1477 IMG_1479 IMG_1482 IMG_1486 IMG_1491 IMG_1492 IMG_1493 IMG_1494 IMG_1495

Як зазначає директор підприємства, зараз компанія готова розширюватись та починати добір персоналу серед мешканців міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: