Військовим НАТО дають інструктаж з поведінки в соцмережах (відео)

Інформація, яку подають з військових навчань, та інформація, яку подають із зони бойових дій на сході України мусять мати різний ступінь відкритості.

Про це сьогодні, 30 червня, під час дискусіі на тему: «Як будують зв’язки з громадськістю військові у країнах НАТО і як це позначається на публічному статусі військовослужбовців?», що відбулася у Львівському прес-клубі, заявив керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони України, полковник Олександр Поронюк.

- Ми з глухої оборони повинні йти до інформаційного наступу. Тому що коли в соцмережах виставляється, що «все пропало» , що «ми відступаємо», то я раджу дочекатися офіційної точки зору військового керівництва.  Але, на жаль, ось ці негативні історії з соцмереж перекривають оцю офіційну версію, яка є дійсною.

Тому що я не маю права подавати чи коментувати неперевірену інформацію, - каже він.

Полковник Поронюк також зауважив, що коли йдуть міжнародні військові навчання, під час яких військові діляться досвідом, то ніхто з цього таємниць не робить.
- А коли на сході України йде війна, коли нашою відкритою інформацією користується противник, зрозуміло, що треба робити корекцію. І багато журналістів цивільних, які зараз перебувають в зоні АТО, як ніхто інший розуміє, що від їхньої роботи дуже багато залежить, - каже Олександр Поронюк, повідомляє Львівський прес-клуб.

За словами керівника групи зі зв’язків із громадськістю I-го етапу українсько-американських навчань «Фіарлес Гардіан-2015», капітана ЗС США Стівена Модуньо (Steven Modugno), в американській армії дуже широко застосовують соціальні мереж.

-  Майже кожен солдат, не має значення якого звання, обов’язково має сторінку в твіттері або фесйбуці. Навіть деякі військові частини мають свою фейсбук-сторінку. Але знову ж таки з американцями дуже багато занять проводять з оперативної безпеки. Їх вчать, що будь-яка інформація, яку вони поширюють, не повинна вплинути чи принести погане підрозділу, в  якому вони служать, або цілісності військових в цілому. Кожен солдат має право постити свої думки чи побажання у соцмережах. Але ми нагадуємо, що кожен з них одягнув форму американської армії. І будь що, що вони запостять або викладуть, буде сприйняте від імені американської армії. Тому ми просимо їх ставитися до цього з повагою. І пам’ятати, що якщо вони щось викладуть онлайн, їхні дії можуть зашкодити або допомогти армії США. Навіть якщо робочий день закінчився, військові армії США далі залишаються військовими. Ми солдати – 24 години на добу, сім днів на тиждень, - каже капітан Стівен Модуньо.

Його колега, сержант ЗС США,тележурналіст Джекі Мак-Найт (Jackie McKnight) зауважив, що з американськими солдатами проводять інструктажі про те, що можна постити, а що – ні.

-Але ми завжди раді бачити інших журналістів під час наших навчань, які можуть показувати будь-що. Проте, якщо повернутися до інформаційної безпеки, то є деякі навчання, які мають гриф «таємно» чи «обмежена інформація», до таких ніхто сторонній не допускається. А все те, що не має такого грифу, може викладатися в інтернет. Ми знаємо, що не кожен фізично може потрапити на місце проведення навчань.  Тому наша робота, як журналіста, показати це всьому світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: