Компанії та підприємства отримали можливість без мита експортувати товари до США

Із кінця липня 2015 року українські компанії та підприємства зможуть експортувати до Сполучених Штатів Америки приблизно 5 тисяч найменувань товарів у безмитному режимі. Це стало можливим після поновлення програми Генеральної системи преференцій (ГСП) Сполучених Штатів, що триватиме з 29 липня 2015 року до 31 грудня 2017 року, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛОДА.

Як пояснила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – торговий представник України Наталія Микольська, програма ГСП стосується найбільш поширених у виробництві товарів: великої кількості типів продукції хімічної промисловості, мінералів і будівельного каменю, ювелірних виробів, багатьох типів килимів, а також певних видів продукції сільського господарства та рибальства.

Водночас Наталія Микольська звернула увагу, що для користування перевагами безмитного режиму в Сполучених Штатах за системою ГСП, Україна має продемонструвати наявність ефективного захисту прав інтелектуальної власності і трудових прав, а українські компанії – відповідність критеріям правил походження товару.

"Зі свого боку імпортери у Сполучених Штатах повинні подати заяву на надання преференцій за програмою ГСП. Згідно з останніми змінами, вони також отримали право на відшкодування мит, що справлено з них щодо охоплених Актом товарів після закінчення терміну програми ГСП у липні 2013 року", - додала Торговий представник України.

Із повним переліком  сільськогосподарської та промислової продукції, що охоплена системою ГСП, можна ознайомитися за ПОКЛИКОМ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: