Львівська телекомпанія НТА, яка змінила власників, ретранслюватиме інтернет-канал RTI

Львівська телекомпанія ПП «НТА - Незалежне телевізійне агентство» (раніше мовила під логотипами «НТА» і «2») відтепер ретранслюватиме інтернет-канал RTI, який у березні отримав супутникову ліцензію та власникам якого з квітня належить НТА. 2 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію НТА на ефірне аналогове мовлення на 57 ТВК у Львові у зв'язку зі зміною власників, керівника, редакційної ради і програмної концепції.

Водночас на попередньому засіданні 25 червня Нацрада за зверненням самої телекомпанії НТА анулювала її ліцензію на супутникове мовлення.

Як писала «Телекритика», власником ПП «НТА - Незалежне телевізійне агентство» стало ТОВ «НТА Інвест Груп», м. Київ замість Романа Мацика. ТОВ «НТА Інвест Груп» зареєстроване 20 лютого 2015 року. Ця компанія належить Сергію Федаку й ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"», яким володіє Володимир Денисенко.

Попередній власник Роман Мацик, за даними видання Zaхid.net, пов'язаний спільним бізнесом з дружиною екс-голови правління НАК «Нафтогаз України» Олексія Івченка, якому приписували контроль над телеканалом НТА.

Директором НТА став Ростислав Ваврів замість Віталія Біленя. За даними Zaxid.net, пан Ваврів раніше керував рекламно-продюсерським агентством «Капітал-медіа» та був одним із засновників і співвласників «Львівської хвилі», а після переходу радіостанції під контроль Мирослава Хом'яка, працював там директором.

Редакційна рада НТА зазнала таких змін:

були:

стали:

Андрій Левицький;Світлана Деркач;

Тарас Кузяк;

Віталій Білень.

Володимир Зеліско;Ярина Матвіїв; (зазначимо, що Ярина Матвіїв звільнилась із НТА з 1 липня, - Дивись Інфо

Ростислав Ваврів;

Михайло Курус.

До програмної концепції додалася ретрансляція програм ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"», м. Київ в обсязі 12 годин 30 хвилин. Нагадаємо, що ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"» нещодавно отримало супутникову ліцензію на мовлення телеканалу RTI, який до того мовив лише в інтернеті. Відповідно, формат НТА став інформаційно-музичним:

 

було:

стало:

Мова

українська

---

Частка програм власного виробництва

8 годин на добу, 33.34%

7 годин 54 хвилин на добу, 32.9%

Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту

12 годин на добу, 50%

21 година 15 хвилин на добу, 87.5%

Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва

12 годин на добу, 50%

2 години 45 хвилин на добу, 12.5%

Максимальні обсяги ретрансляції

відсутня

12 годин 30 хвилин на добу, 52% (програми ТОВ «ТРК «Інтеррадіо», м. Київ)

Формат

розважально-інформаційний

інформаційно-музичний

Жанровий розподіл програмного наповнення (загальний обсяг):

Інформаційно-аналітичні та публіцистичні передачі

3 години 30 хвилин на добу

6 годин на добу

Культурно-мистецькі передачі

1 година на добу

2 години на добу

Науково-просвітницькі передачі

3 години на добу

2 години на добу

Розважальніта музичні передачі

4 години на добу

2 години на добу

Підбірка музичних творів (для радіомовлення) та музичних кліпів (для телебачення)

відсутні

5 годин 45 хвилин на добу

Дитячі передачі та аудіовізуальні твори, розраховані на дитячу аудиторію (час трансляції 06:00 - 22:00, крім спеціалізованих каналів дитячого мовлення)

2 години на добу

15 хвилин на добу

Фільмопоказ (для ТБ)

7 годин на добу

відсутній

Передачі іншого тематичного спрямування

---

---

Інше: 

Реклама

 

 

2 години 30 хвилин на добу

 

 

3 години 36 хвилин на добу

елементи оформлення ефіру

15 хвилин на добу

1 година на добу

анонси, спонсорство, соціальна реклама

15 хвилин на добу

1 година 24 хвилини на добу

телеторгівля

30 хвилин на добу

відсутня

Водночас логотип телеканалу наразі залишено без змін: за ліцензією логотипом є «НТА».

Нагадаємо, що влітку 2014 року відбувся ребрендинг телеканалу НТА, який став каналом «2», а восени 2014-го компанія переїхала до Києва. У грудні 2014 року Нацрада оголосила телеканалу попередження, оскільки не змогла провести його перевірку у Львові, а заяв про переоформлення ліцензії на той момент ще не отримувала.

Після цього компанія подала відповідні заяви, і в лютому 2015 року Нацрада переоформила ліцензії ПП «НТА - Незалежне телевізійне агентство» у зв'язку зі зміною логотипа (НТА змінився на «2»), програмної концепції, адреси студії (переїхала до Києва), керівника (Віталія Біленя замінив Олег Павлишин), редакційної ради, а також параметрів супутника. Але згодом ці рішення Нацради були скасовані.

У березні 2015 року Нацрада видала ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"» - інтернет-радіостанції RTI, що мовить з квітня 2014 року у форматі radiovision (радіо в телевізійному ефірі). Власником ТРК «Інтеррадіо» є Володимир Денисенко. За його словами, він особисто фінансує проект. «Я в медіабізнесі з 1998 року. Моя спеціалізація була регіональний бізнес», - розповів він.

Людина на ім'я Денисенко Володимир Миколайович фігурувала як співзасновник ТОВ «Лідер ТВ» і директор ТОВ «Новий формат ТВ» - компаній, які разом з ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ» і ТОВ «ТВ Вибір» отримали частоти в усіх регіонах України, крім Одеської області, в регіональному мультиплексі МХ-3, а у 2013 році були продані власникам каналу «112 Україна», який запустив замість регіональних мовників загальнонаціональних канал «112 Україна».

У квітні 2014 року Володимир Денисенко і київський бізнесмен Сергій Федак стали кінцевими власниками ПП «НТА - незалежне телевізійне агентство», а Ростислав Ваврів - директором.

Телекритика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: